Gradovi

Otvoren novi vrtić "Bambi" u Gradiški: Objekat izgrađen uz podršku vlada Srbije i Republike Srpske

Novi vrtić "Bambi" otvoren je danas u Gradišci u okviru obilježavanja Dana grada - 24. aprila, a izgrađen je iz pomoć vlada Srbije i Republike Srpske, kao i Gradske uprave.

Otvoren novi vrtić "Bambi" u Gradiški: Objekat izgrađen uz podršku vlada Srbije i Republike Srpske
FOTO: SRNA

Novi vrtić u Brestovčini je četvrti objekat Javne predškolske ustanove “Lepa Radić” Gradiška, a obezbijediće uslove za smještaj oko 180 mališana u šest vaspitnih grupa.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je riječ o objektu koji će biti na ponos Gradiške i služiti najmlađima.

Pročitajte još

– Zahvalan sam Vladi Srbije i predsjedniku te zemlje Aleksandru Vučiću, te predsjedniku Srpske i srpskom članu Predsjendištva BiH Miloradu Dodiku što smo završili vrtić – rekao je Adžić.

Skupština grada ranije je donijela odluku da Povelja počasnog građanina Gradiške bude dodijeljena predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u znak zahvalnosti što je, zajedno sa Vladom Srbije, pomogao izgradnju Doma kulture “Srbija” u Novoj Topoli, koji je otvoren krajem 2020. godine, te novog objekta dječijeg vrtića u prigradskoj mjesnoj zajednici Brestovčina.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Izgradnju vrtića “Bambi” zajednički su finansirali Vlada Srbije i Gradska uprava Gradiška.

Kako je najavljeno iz Gradske uprave, otvaranju vrtića i kasnijoj svečanoj akademiji trebalo bi da prisustvuju zvaničnici Republike Srpske i Srbije, predstavnici republičkih i gradskih institucija, te brojne zvanice iz javnog, društvenog i političkog života. 

Prihvati notifikacije