Zabava

OTVORILA DUŠU Ana Dabović se oglasila o porodičnoj situaciji i navodima da ju je otac ZLOSTAVLJAO

Srpska reprezentativka u košarci Ana Dabović, nakon Evropskog prvenstva na kojem je zajedno sa svojim saigračicama osvojila srebrnu medalju, vratila se u Beograd.

OTVORILA DUŠU Ana Dabović se oglasila o porodičnoj situaciji i navodima da ju je otac ZLOSTAVLJAO
Foto: A. Dimitrijević/RAS Srbija

Takođe, nedavno je Anina najstarija sestra Jelica Dabović napisala knjigu “Tajna jednog osmijeha” u kojoj je opisala period djetinjstva u kojem je njen otac tukao nju i njene sestre Anu i Milicu, kao i brata Milana.

Ana je sad za magazin “Stori” otkrila kako se osjeća povodom toga što njena sestra javno govori o neprijatnim situacijama koje je proživjela i istakla da ne želi da je niko posmatra “kroz” sestre.

Ko me poznaje, pa čak i ko me ne poznaje, zna šta mislim o tome. Njih dvije jesu moje sestre, ali imaju pravo da rade šta god žele. One znaju moj stav, ali svako bira način na koji će živjeti i predstavljati se u javnosti. Nikada nisam željela da me neko posmatra kroz sestre, ni kroz bilo koga drugoga. Sebe sam, i na terenu i van njega, predstavljala onako kako sam mislila da treba. Mislim da su i saigračice i treneri maksimalno profesionalni te da su gledali samo ono što ja radim i kako živim – rekla je Ana za pomenuti magazin.

Takođe, košarkašica je otkrila da koliko je različita od sestara, toliko i dijele neke osobine.

– Nas tri smo u mnogim stvarima vrlo slične, upravo zbog toga što smo iz iste porodice i što smo odrasle u istom gradu. S druge strane, mnogo je i razlika- Jelica je prvo dijete, ja najmlađe, a između nas dvije je razlika 16 godina. Roditelji su se prema nama različito ponašali, kretale smo se u drugačijim društvima- dodala je Ana za pomenuti magazin.

Podsjetimo, Anina sestra Jelica je izazvala veliku medijsku pažnju ispoviješću o traumatičnom odrastanju, koju je podijelila sa javnošću kroz knjigu. Ona je u knjizi opisala nezamislive batine koje su ona i njene sestre kao i brat dobijali od oca, a Ana se do ovog trenutka nije oglašavala povodom toga.