Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OVAJ MALIŠAN JE PET PUTA POBIJEDIO SMRT Težak 700 grama, imao je šest operacija, čak mu je data i POSLJEDNJA PRIČEST (FOTO)

Svijet
Autor:

Foto: Hanna Rose/Facebook

Džordž Bouns je rođen u u julu prošle godine, tri mjeseca prije vremena, a od tada do danas primio je više od 200 transfuzija krvi, četiri puta je imao sepsu, promijenio tri bolnice i šest puta je operisan.

Na rođenju je bio težak svega 700 grama, a dugačak kao špric.

– Ljekari su nas upozorili da su mu šanse da preživi jedan prema milion – kaže za “Dejli star sandej” majka Hana Rouz, piše Blic.

Samo šest minuta pošto je došao na svijet, dječačić je priključen na aparate za održavanje života i hitno operisan. Pošto mu još svi organi nisu bili razvijeni do kraja, dobio je sepsu i meningitis.

Foto: Hanna Rose/Facebook

Ljekari su rekli Hani i njenom dečku Danijelu da više ništa ne mogu da učine za Džordža. Pozvali su sveštenika da mu da poslednju pričest, ali mališan nije htio da se preda.

– Ljekar je rekao da imamo još nekoliko sati – sjeća se Hana Rouz. Ona i Danijel se nisu odvajali od malog Džordža. Čitali su mu, a onda mu se stanje iznenada poboljšalo. Članovi bolničkog osoblja kažu da nikad nisu doživjeli nešto slično.

– Naše malo čudo imalo je četiri nedjelje kada smo najzad mogli da ga uzmemo u naručje – napisala je Hana na Fejsbuku.

Kada je Džordž imao deset nedjelja, već je bio liječen od sepse i izliva krvi u mozak, a preživio je i tri operacije.

Sada je već bio težak skoro tri kilograma tako da je otpušten iz bolnice. U februaru je, međutim, morao da se vrati.

– Nije to zaslužio i srce mi se cijepa što ničim ne mogu da mu olakšam muke – napisala je majka na Fejsbuku.

Foto: Hanna Rose/ Facebook

– Pošto su nam ljekari već pet puta rekli da je svaki dan koji preživi poseban, čvrsto vjerujemo da će nastaviti da se bori i potpuno se oporaviti uz odgovarajuću pomoć – izjavila je Hana Rouz za “Dejli star sandej”.

Na sajtu Gofundme porodica je pozvala ljude dobre volje da pomognu i omoguće neophodno liječenje. Majka je objasnila da je mališanu tokom brojnih operacija oštećen dio mozga.

Roditelji se nadaju da će transplantacija moždanih ćelija pomoći da mu se stanje popravi. Novac im je potreban iz za “intenzivnu fizioterapiju”.

– Džordž je dokazao da su svi pogriješili i vjerujem da će tako biti i nadalje – napisala je majka.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO