Svijet

OVAJ TATA GANUO JE MNOGA SRCA Svake sedmice pleše ispred bolnice svom oboljelom sinu (VIDEO)

Emotivan video oca kako pleše ispred bolnice u kojoj se od leukemije liječi njegov sin postao je viralan.

OVAJ TATA GANUO JE MNOGA SRCA Svake sedmice pleše ispred bolnice svom oboljelom sinu (VIDEO)
FOTO: APFANS TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Video je objavljen na Fejsbuk stranici Medicinskog centar “Kuks Čildren” u Teksasu, a velik broj komentatora bio je ganut gestom oca čiji se 14-godišnji dječak Ejden liječi tamo od akutne limfocitne leukemije, piše Metro.

Ejden je dijagnozu dobio na početku pandemije virusa korona, zbog koje je bolnica morala ograničiti posjetitelje kako bi smanjila mogućnost zaraze djece čije je zdravlje ionako krhko.

U bolnici je dopuštena pratnja samo jednog roditelja, pa se 14-godišnjem Ejdenu na terapiji pridružuje majka Lori. Ali, njegov otac Čak ne odustaje od toga da uveseljava svog sina pa mu pleše pod prozorom.

Čak može vidjeti Ejdena samo izdaleka. U pokušaju da izmami osmijeh na lice svog sina, Čak svake sedmice pleše na bolničkom parkiralištu.

Uprkos svojoj bolesti, Aiden pleše zajedno s njim, ali u svojoj sobi u bolnici i pokušava pratiti svog oca s plesnim pokretima. Njegova majka Lori kaže da je to samo jedan od načina kako otac i sin održavaju svoju vezu kroz ovo teško i izazovno razdoblje kroz koje prolazi njihova porodica, prenosi Klix.

Prihvati notifikacije