Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OVE SUZE SU OBIŠLE SVIJET Trener iz BiH se rasplakao usred meča, a kada vidite zašto – i vi ćete (VIDEO)

Sport
Autor:

Foto: Footballtweet/Twitter/screenshot

Nije sport samo rezultat. Daleko od toga. Sport je satkan od ljudi, njihovih emocija, talenata i izukrštanih životnih puteva. A kada se jedan takav put prekine, na šokantan način, onda emocije pokuljaju. Primjer nekadašnjeg reprezentativca SFRJ Vahida Halilhodžića, sada stratega FK Nant, dobar je primjer.

Prvenstvena utakmica koju su u srijedu odigrali Nant i Sent Etjen jedna je od najemotivnijih koji će ljubitelji fudbala vidjeti ove godine. Svakako je najtužnija, pošto je sve bilo podređeno nestalom Argentincu Emilijanu Sali.

Odlični napadač je umio da briljira u dresu “kanarinaca”, zbog čega ga je i Kardif prije desetak dana kupio za klupski rekord od 18 miliona evra. Međutim, Argentinac nije stigao da zaigra za Velšane koji se nadmeću u Premijer ligi – mali avion “Pajper” u kome je bio – nestao je sa radara dok je prelazio Lamanš. Sala nije pronađen. Od potrage obalske straže se poslije nekoliko dana odustalo, smatrajući da je nestanak ujedno i neminovna pogibija. Na red je došao i prvi Nantov meč od te tragedije.

Naravno, FK Nant nije zaboravio šta je sve Sala uradio za taj klub, pa je sve na “La Bužuaru” bilo u znaku Sale. Svaki igrač domaće ekipe je na teren izašao u dresu sa njegovim likom, na tribini je bilo ispisano njegovo prezime, dok je na drugoj bila raširena argentinska zastava. A onda… deveti minut. Zbog broja koji je nosio, taj minut je odabran za minut tišine – koji je odmah prerastao u dug aplauz. I pijesmu.

Cijeli stadion je bio na nogama. Navijači su pjevali u Salinu čast, a akteri i jednog i drugog tima su aplauzom odavali počast momku koji je ostvario san, da pređe u premijerligaški klub, ali ne i da u njemu zaigra.

Vahid Halilhodžić je sa klupe sve to posmatrao. Igrač koga je trenirao – sada je nestao. Pitanje je i da li će ikada biti odgonetnuto šta se tačno s letjelicom desilo. Ali, ona količina emocija s tribina, onaj iskreni aplauz rivala na terenu, a i samo sjećanje na sjajnog argentinca – bili su u jednom trenutku previše. Trener Nanta se rasplakao.

I, te suze su vrlo brzo obišle svijet. Samo Tviter-snimak sa sajta Nanta vidjelo je više od pet miliona ljudi, a nema sumnje, i mnogima od njih je oko zasuzilo zbog ovog emotivnog momenta na “La Bužuaru”.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO