Regioni

“OVO JE BOŽJA STVAR” Beograđanka tvrdi da zbog visočkih tunela PONOVO ČUJE nakon 25 godina

Osamdesetčetvorogodišnja Beograđanka Mirjana Tinković, koja je dugo živjela u Arizoni (SAD), po prvi put je posjetila Podzemni lavirint Ravne u Visokom u junu 2019.

“OVO JE BOŽJA STVAR” Beograđanka tvrdi da zbog visočkih tunela PONOVO ČUJE nakon 25 godina
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT

Nakon treće posjete misterioznim tunelima Ravne, kako tvrdi, desilo se čudo.

Po pvi put sam ovdje. Gluva sam već 25 godina. Koristila sam slušni aparat. Nakon trećeg puta u hodniku (tunelima) sa svojim sinom i prijateljima, kad smo završili, odemo u restoran, ja kažem sinu, mora da su mi baterije oslabile, pa da promijenim.

Izvadim iz oba uva i čujem njihov razgovor, konverzaciju. Evo, kunem se, ovo je Božija stvar, ovo je pozitivna prirodna sila. Nakon 25 godina ne nosim slušni aparat. Ja sam oduševljena. Svima bih preporučila ko je gluv da proba. I onima s drugim problemima – rekla je.

Uprkos tome što tvrde da energije “piramida” u Visokom imaju ljekovito djelovanje, iz Fondacije, koju već godinama vodi Semir Osmanagić, napominju da oni ne daju “nikakve zdravstvene garancije” niti se bave liječenjem.

– Fondacija “Arheološki park Bosanska piramida Sunca” se bavi naučno-arheološkim istraživanjima. Timovi elektroinžinjera, fizičara i inžinjera zvuka mjere energetske fenomene – navodi se na veb stranici ove fondacije, piše Radio Sarajevo.