Gradovi

"Ovo je pitanje od nacionalnog interesa" Potpisivanje peticije protiv Inckove odluke u Trebinju

U Trebinju je večeras na Trgu slobode organizovano potpisivanje peticije kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida, o čemu je odluku donio odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

"Ovo je pitanje od nacionalnog interesa" Potpisivanje peticije protiv Inckove odluke u Trebinju
FOTO: SRNA

Jedan od potpisnika peticije Petar Milošević rekao je novinarima da je ovaj zakon uperen protiv Srba, odnosno zabranjuje pravo govora.

– Ovakvu peticiju treba da potpišu svi građani jer je pitanje od nacionalnog interesa. Pozivam sve građane koji su u mogućnosti da dođu ovdje na Trg da je potpišu – rekao je Milošević.

Potpisivanje peticije su organizovali mladi Hercegovine i Trebinja, a podržao je Gradski odbor SNSD-a. Osim u Trebinju, peticiju su danas potpisivali i građani u Doboju, Bijeljini i Banjaluci.

Pročitajte još

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida. Tom peticijom se izražava i nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije dogodio genocid.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno dao ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”

Prihvati notifikacije