Banjaluka

"SVI SMO MI POBJEDNICI" Srđan je drugi put doplivao do ČASNOG KRSTA i svima poslao SNAŽNU PORUKU

Svi smo mi pobjednici i čast je biti dio ove prelijepe, tradicionalne manifestacije, nadam se da se na istom mjestu vidimo i dogodine, poručio je ovo Banjalučanin Srđan Jolić, ovogodišnji pobjednik u plivanju za Časni krst u rijeci Vrbas.

"SVI SMO MI POBJEDNICI" Srđan je drugi put doplivao do ČASNOG KRSTA i svima poslao SNAŽNU PORUKU
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Srđan je rekao da treći put učestvuje u bogojavljenskom plivanju, a da mu je ovo druga pobjeda u ovom vidu takmičenja.

– Nisam očekivao da ću i ove godine prvi doplivati. Međutim, to je manje važno. Ove godine je zbog mjera bilo nešto manje plivača, iako se prijavilo 150 momaka. Ali, bitno je da smo obilježili Bogojavljenje i nadam se da se na istom mjestu vidimo i dogodine – rekao je pobjednik.

Jolić, koji je višegodišnji član Vaterpolo kluba “Banjaluka” i plivačkog kluba “Olimp”, istakao je da voli plivanje i da ga privlače voda i vjera pravoslavna.

Pročitajte još

On je izrazio zadovoljstvo što je prvi, među 12 plivača, doplivao do Časnog krsta, ističući da u ovome vidi ne samo svoju, već pobjedu svih učesnika u bogojavljenskom plivanju.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da je plivanje za Časni krst vjekovna tradicija i običaj.

Stanivuković je rekao da je ponosan što grad Banjaluka, uprkos svim izazovima, decenijama organizuje ovu manifestaciju, podsjetivši da je u nekim teškim vremenima ovaj običaj bio prekinut, ali da je očuvan zahvaljujući sabornosti i vjeri srpskog naroda.

– Danas u doba pandemije virusa korona snaga, volja i sabornost srpskog naroda još jednom je pokazana na djelu – na ovoj manifestaciji. To je dokaz da, uprkos svemu, ostajemo snažni i jaki oko naše vjere – rekao je Stanivuković.

Jolić je za pobjedu dobio zlatnik, a ostali učesnici prigodne poklone.

Manifestaciji je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić.