Tenis

"OVO JE PRESEDAN" Medvedev se oglasio povodom odluke Vimbldona

Organizatori Vimbldona su na konto sankcija koje se uvode Rusiji zbog rata u Ukrajini dodali i zabranu teniserima iz te zemlje da učestvuju na "zelenom" grend slemu, te se tako tamo neće naći drugi igrač svijeta Danil Medvedev.

"OVO JE PRESEDAN" Medvedev se oglasio povodom odluke Vimbldona
FOTO: ERIK S. LESSER /EPA

On je neko vrijeme bio na van terena i daleko od očiju javnosti, pa se nije oglašavao na ovu temu, sve do turnira na Ženevi, na kom trenutno učestvuje.

Ruski teniser je bio upitan o odluci Vimbldon, ali je bio uzdržan.

– S jedne strane mogu da ih razumijem, a sa druge mislim da to nije pravedno. Ovo je delikatna situacija, presedan i sve ostala sportska takmičenja dovodi u nezgodnu situaciju. Gdje povlačimo liniju? Koja su to pravila koja mogu da dovedu do potencijalnog izbacivanja – kazao je Danil Medvedev.

Rus je podvukao da je protiv rata, alli je i istakao da su teniseri “samostalni radnici” i da bi prema zakonu u Ujedinjenom Kraljevstvu trebalo da imaju pravo da igraju, odnosno smatra da su čelnici turnira zajedno sa Vladom prekršili pravila.

– Ako budem mogao da igram biću oduševljen, ako ne – prihvatiću to – poručio je drugi teniser svijeta, prenosi Sportal.

On je istakao da se nada da će njegova žalba biti uvažena i da će moći da nastupi na turniru koji se ove godine održava od 27. juna do 10. juna.

Prihvati notifikacije