Sudbine

"OVO JE SIGNAL DA SE UPALI CRVENA LAMPICA" Kaja Žutić o zlostavljanju koje je počinio Mika Aleksić

Glumica Katarina Kaja Žutić uključila se jutros u jutarnji program televizije "Prva", gdje je govorila o zlostavljanju koje je učitelj glume Miroslav Mika Aleksić vršio nad učenicama koje su pohađale njegovu školu.

"OVO JE SIGNAL DA SE UPALI CRVENA LAMPICA" Kaja Žutić o zlostavljanju koje je počinio Mika Aleksić
FOTO: DALIBOR DANILOVIĆ/RAS SRBIJA

Katarina Žutić dala je apsolutnu podršku mladim glumicama Mileni Radulović i Ivi Ilinčić, koje su u javnost iznijele bolne detalje o tome kako ih je Mika Aleksić silovao i seksualno zlostavljao.

– Monstruozno je, stojim uz sve devojke i mlade žene koje su smogle snage da izađu iz mračnog tunela, sigurna sam da im nije bilo lako. Oni su svi tako oduševljeno slušali njega, kao nekog svog gurua. Meni lično, koja sam dijete glumaca, i odrasla sam u glumačkoj porodici, meni je taj autoritet bio upitan, a on je pravio jednu mistifikaciju, i ta mistifikacija je očigledno bila savršen poligon za manipulisanje. Kad ste me pozvali i rekli da ćemo razgovarati o ovome, ja sam to jedva čekala, da ovo nekako pregrmim. Jako je ružno to što se desilo, ne jednoj, nego mnoštvu djevojaka, to su osjetljive godine puberteta. To su djeca, ali u tijelu zrelih ljudi – rekla je Kaja u pomenutoj emisiji, pa dodala:

Pročitajte još

– Ja to zamišljam kao izazak iz nekog tunela u kom su se batrgale, čuvati tu svoju istinu godinama. To je malo je reći skandalozno, pogotovo zato što je on radio decenijama, generacije i generacije je vodio, čitav život je maltene proveo u tom poslu, on je sad mator čovjek, žao mi je što se to nije desilo ranije, što nije ranije otkriveno.

Glumica je navela da smatra da će ovo što se dogodilo probuditi roditelje.

– Mislim da će ovo roditelje promijeniti, otvoriće četvoro očiju. Ovo je signal da se upali crvena lampica, zašto je neko veći roditelj vašem djetetu od samog roditelja? Ja sam htjela da se upišem u tu školu kao mala, ali sam zbog toga odustala. To mi je nezdravo bilo i tada, kao djetetu, a kamoli sada. Trauma je mnogo veća kada neko koga smatrate većim ocem od vašeg oca uradi tako gnusnu stvar. Hvala djevojkama što su progovorile -završila je Katarina Žutić, piše Blic.