Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“OVO JE VELIKA ČAST ZA SVAKOG ČOVJEKA” Rado Savić izabran za zamjenika predsjednika SDS

Politika
Autor:

Foto: SDS/RAS Srbija

Glavni odbor Srpske demokratske stranke izabrao je danas Rada Savića za zamjenika predsjednika Srpske demokratske stranke. Pored izbora zamjenika predsjednika, Glavni odbor SDS izabrao je danas dva nova člana Predsjedništva SDS i to Ivanku Marković i Maju Dragojević-Stojić.

– Izbor dvije dame u Predsjedništvo SDS će zančajno doprinijeti kvalitetu rada i ovim smo ispunili naša nastojanja da i u Predsjedništvu i u Glavnom odvoru SDS imamo što više predstavnika manje zastupljenog pola. Mislim da će Predsjedništvo mnogo dobiti izborom dvije dame u svoj sastav – rekao je predsedjnik SDS Mirko Šarović neposredno nakon sjednice Glavnog odbora SDS.

Na sjednici koja je održana danas u Istočnom Sarajevu promovisani su i novi predsjednici resornih odbora u Srpskoj demokratskoj stranci kao i direktor Političke akademije SDS. Potvrđen je i izbor članova Izvršnog odbora SDS, koji je održao konstitutivnu sjednicu neposredno nakog sjednice Glavnog odbora kojom je predsjedavao novoizabrani zamjenik predsjednika SDS Rado Savić.

– Ovo je velika čast za svakog čovjeka, pogotovo što se radi o stranci koja je stvorila Republiku Srpsku i bila jedan od njenih stubova i ubijeđen sam da e tako biti i u budućnosti – istakao je Savić.

Foto: SDS/RAS Srbija

Slično je rekla i Ivanka Marković.

– Zahvaljujem se predsjedniku SDS Mirku Šaroviću što je uvažio zaključke Aktiva žena SDS a koji se tiču većeg uključivanja žena u glavne organe Srpske demokratske stranke. Time je potvrđena opredjeljenost SDS za poboljšanje položaja žena u Republici Srpskoj – kazala je profesorica Ivanka Marković, članica Predsjedništva SDS.

Maja Dragojević-Stojnić je rekla da će se truditi da opravdam povjerenje-

– Da jačamo zajedno Srpsku demokratsku stranku pred lokalne izbore naredne godine. Hvala i predsjedniku i Gllavnom odboru SDS na ukazanom povjerenju – rekla je Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO