Hronika

Ovo je vozač autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj: U udesu zadobio lakše povrede, bugarska policija mu odredila zadržavanje

Vozaču autobusa D.K. iz Srbije koji je sinoć doživeo saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija određeno je zadržavanje u trajanju od 24 sata, saopštila je jutros bugarska policija.

Ovo je vozač autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj: U udesu zadobio lakše povrede, bugarska policija mu odredila zadržavanje
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE / SCREENSHOT

Iako su se sinoć pojavile informacije da je vozaču amputirana noga, ministar zdravlja Zlatibor Lončar demantovao je to danas i pojasnio da je riječ o jednom roditelju.

Kako saznajemo, porodica vozača D.K. nema još tačne detalje kako se nesreća dogodila, još su u šoku zbog cjelokupne situacije, ali ono što su mogli da nam potvrde jeste da njemu nije amputirana noga kako je prvobitno objavljeno, prenosi Blic.

Vozač je navodno zadobio lakše povrede i prema još uvek nezvaničnim informacijama ima prelom ruke. On je sinoć testiran na alkohol i drogu, ali su oba rezultata bila negativna.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je uzrok nesreće ili ljudska greška ili tehnički problem.

Pročitajte još

Istražitelji smatraju da je vozač autobusa iz nekog razloga izgubio koncentraciju, zbog čega je autobus sletio sa puta u jarak i našao se u jarku.

Osmoro dece i četvoro odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povređenima je najviše djece, koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Djeca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće se još ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.

Prihvati notifikacije