Magazin

Ovo je znak da je "lud" za vama: Govor tijela otkriva skrivene emocije muškarca

Ovi suptilni znakovi odraziće vam šta se dešava u vašem odnosu, često bez riječi... Ovi signali otrkivaju koje su to skrivene emocije muškaraca.

muškarac i žena u kuhinji
FOTO: JESS AND GABRIEL/YOUTUBE/SCREENSHOT

Neki odnosi počinju sa sramežljivim pogledima i nježnim pokušajima držanja za ruke.

Ako primijetite da vaš partner zadržava vaš pogled duže nego što je uobičajeno, to može biti znak međusobne privlačnosti. Možda već duže vrijeme uživate u vezi, ali primijetite da partner održava distancu i skriva oči.

Ako se ova radnja ponavlja, vjerovatno je da postoji uzajamno interesovanje.

Pokušaji partnera da se okrene prema vama tokom razgovora ili šetnje ukazuju na zainteresovanost. Muškarci, izražavajući svoja osjećanja, mogu nesvjesno naginjati tijelo prema vama, pokušavajući izgledati veći i jači.

Pročitajte još

Nepotreban dodir ruku, čak i bez očiglednog razloga, može ukazivati na duboko interesovanje. Ako primijećujete ove suptilne dodire, možete biti sigurni da je partner snažno zainteresovan.

Gledanje u vas nakon šale ili očekivanje vaše reakcije otkriva simpatije. Ako primijetite holivudski osmijeh kod muškarca, to može značiti da je iskreno srećan.

Kopiranje vaših gestova i intonacija ukazuje na nesvjesno oponašanje, što može ukazivati na snažnu privlačnost.

Međutim, ako primijetite da partner izbjegava kontakt, pokazuje nezainteresovanost ili neiskrenost, to može ukazivati na probleme. Blokirano tijelo tokom razgovora, neprijateljski izrazi lica i nedostatak entuzijazma mogu biti znakovi nevolje u vezi.

Kada se partner povuče i izbjegava intimnost, to može biti alarm za probleme u vezi. Nemojte zanemarivati signale – otvorena komunikacija je ključ za održavanje zdrave veze, prenosi B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu