Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“OVO POKAZUJE SVU PODLOST” Kosovska policija zaplijenila PAKETIĆE za srpsku djecu zbog proizvoda iz Srbije

Društvo
Autor:

Foto: Vetëvendosje!/Facebook

Kosovska policija sinoć je u južnom dijelu Kosovske Mitrovice zaplijenila 140 svetosavskih paketića namjenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu, sa obrazloženjem da sadrže “nelegalne” proizvode iz centralne Srbije, saopštila je kancelarija za Kosovo i Metohiju.

– Iako je dio paketića prije nekoliko dana legalno unijet na Kosovo i Metohiju preko administrativnog prelaza Jarinje, a dio su napravili osnovci sa sjevera pokrajine za svoje vršnjake u metohijskim enklavama, kosovska policija je na potpuno besprizoran i nasilnički način spriječila da naša djeca u Metohiji budu obradovana povodom praznika Svetog Save – ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, Prištini nije dovoljno to što je u činu samovolje i pravnog nasilja uvela blokadu na uvoz proizvoda iz centralne Srbije, već je sada nelegalnim proglasila i samo posjedovanje bilo čega što je proizvedeno u centralnoj Srbiji, čime su srpske grisine i smoki stavljeni u istu ravan sa narkoticima i oružjem.

Vozaču “Kolašin prevoza”, koji je paketiće vozio za Goraždevac i Osojane, napisana je prekršajna prijava i on je zajedno sa autobusom sproveden u Prištinu, navodi se u saopštenju.

– Dio paketića je pocjepan i uništen u činu bestijalnog iživljavanja i samovolje predstavnika privremenih prištinskih vlasti, i sljedeći korak Prištine je valjda hapšenje Djeda Mraza i Božić Bate – kaže se u saopštenju i dodaje da “ovaj piratski i banditski napad na kekse i čokolade pokazuje svu podlost i bezdušnost onih koji se predstavljaju kao albanski politički lideri na Kosovu i Metohiji”.

Iz Kancelarije navode da ne čudi što su autori kampanje spaljivanja robe iz centralne Srbije na lomačama sposobni za ovako niske udarce.

– Neobično je samo što nisu poslali specijalce i oklopna vozila na srpske slatkiše kako bi se pohvalili još jednim “velikim herojstvom” – piše u saopstenju.

Ranije je najavljeno da će sutra zamjenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović i predsjednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, u okviru obilježavanja Dana Svetog Save, obići učenike osnovne škole “Janko Jovićević” u Goraždevcu i učenike osnovne škole “Radoš Tošić” u Osojanu i tom prilikom im podijeliti paketiće.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO