Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OZBILJAN Zoran Marjanović stigao na suđenje zbog svirepog ubistva supruge Jelene

Hronika
Autor:

Foto: Uroš Arsić/RAS Srbija

Zoran Marjanović oko 11.45 stigao je u zgradu Višeg suda u Beogradu gdje mu u 12 sati danas počinje suđenje za ubistvo svoje supruge, pjevačice Jelene Marjanović.

Marjanović je iz svoje porodične kuće u Borči izašao nešto prije 11 časova i kolima sa zatamljenim staklima krenuo ka sudu, gdje je stigao sat vremena kasnije u pratnji svojih advokata.

Ročište je pomjereno sa 11 na 12 sati na molbu jednog od njegova četiri branioca.

Shodno zakonu, ročište će biti zatvoreno za javnost i njemu će moći da prisustvuju samo stranke u postupku. Sud će danas utvrđivati koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom predstojećeg suđenja, a optuženi Marjanović će se kratko izjasniti o krivici.

Po okončanju ročišta sud će zakazati početak suđenja, kojem će javnost moći da prisustvuje, a Marjanović detaljno da iznese odbranu.

U sud je stigao ozbiljnog lica, prošao je pored okupljenih novinara i ušao u zgradu.

On inače od početka postupka negira da je ubio suprugu, koja se bavila pjevanjem narodne muzike.

Marjanović se optužnicom tereti za krivično djelo teško ubistvo jer je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči.

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloljetna kćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proljetos sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge, folk pjevačice, piše Blic.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

I prije toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

(Blic, Tanjug)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO