Gradovi

Ozbiljna epidemiološka situacija: Raste zainteresovanost za vakcinaciju na području Istočnog Sarajeva

Obje doze vakcine protiv virusa korona primilo je 6.193 građana Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, izjavio je Srni koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.

Ozbiljna epidemiološka situacija: Raste zainteresovanost za vakcinaciju na području Istočnog Sarajeva
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Vasiljević je rekao da je prvu dozu vakcine primilo je 6.639 građana ovih lokalnih zajednica.

Prema njegovim riječima, tokom ove sedmice 98 građana Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajevo primilo je prvu dozu vakcine protiv virusa korona, a drugu dozu 172.

– Samo danas smo prvom dozom vakcine protiv virusa korona vakcinisali skoro pola, od ukupnog broja. Vjerovatno se ljudi zbog rasta broja zaraženih odlučuju na vakcinaciju – istakao je Vasiljević.

Pročitajte još

Govoreći o epidemiološkoj situaciji na području ovih lokalnih zajednica, Vasiljević je rekao da je dosta ozbiljna, evidentirano je više od 100 aktivnih slučajeva, među kojima su i djeca.

Prema njegovim riječima, u kovid ambulantu, u kojoj je rad u dvije smjene, dnevno se javi u prosjeku 70 ljudi, među kojima su i ona koji dolaze na kontrolu.

Vasiljević je rekao da će se vakcinacija građana bez najavljivanja obavljati i naredne sedmice, u terminu od 13.00 do 18.00 časova, u prostorijama preko puta Doma zdravlja, kao i da su na raspolaganju sve vakcine.

Ukoliko dođe do eventualnih promijena vezanih za imunizaciju, Vasiljević je naveo da će građani biti na vrijeme obaviješteni.

Prihvati notifikacije