Banjaluka

OZBILJNE OPTUŽBE IZ PDP "Kandidati djecu iskorištavaju u političke svrhe"

Gradski odbor PDP Banjaluka postavlja pitanje gradonačelniku, Igoru Radojičiću, zašto je izostalo jasno objašnjenje o imenovanju nove direktorice Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci? 

OZBILJNE OPTUŽBE IZ PDP "Kandidati djecu iskorištavaju u političke svrhe"
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Pitamo koje su tačne kompetencije nove direktorice, da li je najkvalifikovanija osoba za tu izuzetno bitnu ulogu ili se radi tek o podjeli koalicionog plijena i fotelja? – upitali su u banjalučkom PDP, navode u saopštenju.

Kažu da ih odnosi u strankama ne zanimaju, kao ni građane, ali navode da djeca, ni javne ustanove ne smiju da trpe zbog političkih odnosa unutar koalicije. 

– Jer, upravo iz razloga što je SNSD i na republičkom i na gradskom nivou uspostavio praksu da svojata javna dobra, dijeli ih po svom nahođenju, pustoši i gura u propast, mi ne napredujemo već duže od decenije – navode u PDP.

Pročitajte još

Kako navode, GO PDP će podnijeti prijavu Ombdusmanu za djecu Republike Srpske protiv trenutnog odbornika i kandidata SNSD, Miše Кovačevića, kako navode, “zbog zloupotrebe djece u političke svrhe”. 

– Gradonačelnik bi i u ovom slučaju morao odgovoriti po kojem osnovu je njegov kandidat djeci dijelio maske u OŠ „Borislav Stanković“ i u kojem svojstvu je uopšte ušao u školu i to promovisao u medijima. Radojičić treba da odgovori i zašto su učenici sa roditeljima čekali njegovog nosioca liste Srđana Amidžića gotovo sat vremena, da bi upravo on došao da podijeli školske udžbenike kupljene sredstvima Centra za socijalni rad i slika se tom prilikom. Pitanja je mnogo, svakodnevno se nižu, a gradonačelnik, u svom maniru, ćuti i tihuje – zaključuju u PDP.