Regioni

"PACIJENTI SU BEZBJEDNI" U bijeljinskoj bolnici korona virusom zaraženo sedam ljekara

Na području Semberije i Majevice danas je 21 novi slučaj zaraženih virusom korona, od kojih 17 iz Bijeljine i među njima četiri zdravstvena radnika, rekla je vršilac dužnosti direktora Bolnice “Sveti vračevi” Milica Lovrić.

"PACIJENTI SU BEZBJEDNI" U bijeljinskoj bolnici korona virusom zaraženo sedam ljekara
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ona je navela da je trenutno zaraženo ukupno sedam zdravstvenih radnika i istakla da su se sve infekcije kovidom-19 kod zdravstvenih radnika desile van zdravstvene ustanove.

Covid-19 nije ušao u zgradu Bolnice i svi pacijenti su stabilni, niko nema virus korona, svi su testirani. Takođe, testirani su i svi kontakti tih zdravstvenih radnika – rekla je novinarima Lovrićeva i istakla da svaki čovjek ima ličnu odgovornost.

Prema njenim riječima, zdravstveni radnici imaju svu potrebnu opremu kako bi zaštitili sebe i zdravlje pacijenata, a u svim dosadašnjim slučajevima osobe su virus donijela spolja, kao što je slučaj zdravstvenog radnika koji je bio na specijalističkom stažu u Srbiji.

– Ono što je najvažnije je da su pacijenti bezbjedni – poručila je Lovrićeva i dodala da je svaki pacijent testiran i da niko ne može kročiti u bolesničku sobu bez prethodno urađenog brzog testa na kovid-19.

Ona je podsjetila da se bijeljinska bolnica od 1. juna vratila u normalan protokol rada, sa punim kapacitetom, a u kovid-bolnici trenutno je 11 pacijenata sa srednjom ili teškom kliničkom slikom, od kojih većina pacijenata ima upalu pluća.

Na pitanja nekih novinara kojim je sugerisana stigmatizaciju zaraženih zdravstvenih radnika, vršilac dužnosti direktora Bolnice “Sveti vračevi” je istakla entuzijazam zdravstvenih radnika svo vrijeme pandemije virusa korona.