Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Pacoli: Neću kao Đurić, ako nemam dozvolu Beograda ne idem u Novi Pazar

Politika
Autor:

Foto: Valdrin Xhemaj/EPA

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je danas da je tražio dozvolu Beograda da posjeti Sandžak i da će, ako je dobije, posjetiti taj dio Srbije, prenosi prištinski Klan Kosova.

On je u emisiji Info magazin kazao da je iz Brisela vršen pritisak da ne ide u tu posjetu, ali da je podnio zahtjev Beogradu i da će to učiniti, bez obzira šta drugi kažu.

– Već 40 godina živim van Kosova, osjećam se slobodnim na putovanjima i osjećam se vrlo slobodnim, ali ako nemam dozvolu da uđem u Srbiju neću raditi kao Marko Ðurić i ući planinskim putevima koje ne poznajem, uopšte neću ići ako mi ne bude dozvoljeno – rekao je Pacoli.

On je ocijenio da je u medijima primjetio “malo više ogorčenosti nekih lidera u Beogradu”.

– Poštovaću poziv mog kolege. Ne bi koristio medije na Kosovu da nekog provociram. Kada je Ðurić došao na Kosovo, pred medijima je pokazao tri prsta da bi provocirao. Ja nikoga ne bih provocirao. Otišao bih u Novi Pazar kao zvaničnik, ne kao privatno lice. Kao privatno lice bih sutra otišao, i ne bi morao nikoga da pitam, ali pozvan sam kao ministar spoljnih poslova – rekao je Pacoli i dodao da njegova poruka neće biti provokacija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO