Društvo

PADAO GRAD VELIČINE JAJETA Olujno nevrijeme protutnjalo zapadnom Srbijom (VIDEO)

Olujno nevrijeme praćeno gradom pogodilo je u popodnevnim satima zapad Srbije, a u opštini Ivanjica grad je bio i veličine kokošjeg jajeta, prenosi agencija RINA.

PADAO GRAD VELIČINE JAJETA Olujno nevrijeme protutnjalo zapadnom Srbijom (VIDEO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Mještani sela u okolini Ivanjice kažu da je grad padao više od 10 minuta i da je uništio svo voće i povrće. Vjetar je na pojedinim kućama odneo čak i crijep, a nosio je plastenike i uništilo sadnice za sljedeću godinu.

Obilne padavine odnijele su i nekategorisane puteve, a pojedini putni pravci su odsečeni, prenosi Blic.

Zamjenik predsjednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je da je u gradonosne oblake ispaljeno 50 protivgradnih raketa, ali da je grad ipak opustošio sela.

Pretpostavlja se da je pričinjena velika materijalna šteta kako na usjevima koji su bili spremni za branje, tako i na putnoj infrastrukturi. Nismo se još oporavili ni od poplava, a sada nas je ponovo zadesila još jedna elementarna nepogoda – naveo je Mitrović.

Jak grad nije zaobišao ni Čačak i Kraljevo, a u popodnevnim satima jako nevrijeme pogodilo je selo Rakova kao i okolna sela na teritoriji grada Čačka i pričinjena je velika materijalna šteta, kako na poljoprivrenim usjevima tako i na domaćinstvima.

Veliki pljusak zabilježen je i u Užicu, ali za sada nema informacija o pričinjenoj materijalnoj šteti.