Politika

PALA ODLUKA Ružić prvi potpredsjednik Vlade, Tončev ministar bez portfelja

Potpredsjednik SPS Branko Ružić biće prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja u novom kabinetu Ane Brnabić, saopštio je večeras potpredsjednik SPS Ðorđe Milićević.

PALA ODLUKA Ružić prvi potpredsjednik Vlade, Tončev ministar bez portfelja
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Ministar bez portfelja biće Novica Tončev, koji je takođe potpredsjednik SPS.

Milićević je naveo da će na drugim najvišim odgovornim mjestima van Vlade Srbije biti i potpredsjednici SPS Aleksandar Antić i Slavica Ðukić Dejanović, ali nije precizirao na kojim mjestima.

Milićević je u pisanoj izjavi naveo da SPS izražava zadovoljstvo zbog postignutog dogovora s predsjednikom Srbije i liderom SNS Aleksandrom Vučićem o strateškoj saradnji i partnerstvu u narednom periodu.

– Ponosni smo na rezultate naše saradnje u proteklih osam godina u zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, jačanju spoljno-političke pozicije zemlje i ekonomskom prosperitetu i napretku – istakao je Milićević.

Pročitajte još

SPS, kako kaže, izražava spremnost da da svoj puni doprinos u realizaciji šest ključnih ciljeva koje je definisao predsjednik Vučić.

Naveo je i da u skladu s dogovorom s predsjednikom Vučićem izborna lista SPS-JS, za predsjednika Skupštine Srbije već izabran lider SPS Ivica Dačić, kao i generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović, koji je član Predsedništva SPS.

Naveo je da je za potpredsjednika parlamenta izabrana je Marija Jevđić, potpredsjednica JS.

Milićević kaže i da je potpredsjednik SPS Žarko Obradović izabran za predsjednika Odbora za spoljne poslove, a Ljubinko Rakonjac za predsjednika Odbora za zaštitu životne sredine.

Lista SPS-JS, pored toga, navodi Milićević, dobila je i osam zamjenika predsjednika skupštinskih odbora.

Prihvati notifikacije