Hronika

"PALA" ZBOG MITA Službenica vojske: Uhapšeni i njeni muž i kćerka, na računima im otkriven novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa pripadnicima Vojne policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su vojnu službenicu V. S. (60), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo primanje mita.

"PALA" ZBOG MITA Službenica vojske: Uhapšeni i njeni muž i kćerka, na računima im otkriven novac
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER

Policija je uhapsila i njenog supruga R. S. (62) i njihovu kćerku G. S. R. (40) takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo primanje mita u pomaganju i još šest osoba zbog sumnje da su davali mito.

Pročitajte još

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo davanje mita uhapšeni su V. P. (64), bivše odgovorno lice PD „VinProm Plus“ doo iz Niša, N. B. (41), odgovorno lice PD „Energo Lab“ doo Kragujevac, R. B. (71) i D. B. (37), zaposlene u PD „Energo Lab“, J. P. (38), zaposlenu u PD „Ibrea“ doo Gornji Milanovac i V. M. (68), zadrugara OZZ „Balkan“ Crna Trava.

Sumnja se da je V. S., u periodu od 28. maja 2018. do 29. aprila 2022. godine, privilegovala navedena pravna lica u postupku javne nabavke „Tekuće popravke i održavanje zgrada i objekata“, a od njih, zauzvrat, primala poklone u vidu uplata novca na svoj tekući račun, kao i na tekuće račune članova svoje porodice R.S. i G.S.R., u ukupnom iznosu od 578.000 dinara, piše Blic.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Prihvati notifikacije