Hronika

PAO POZNATI BEOGRADSKI ŠANER Pronađena "crna knjiga", a redovni kupci DVIJE GLUMICE I POLITIČAR

U velikoj akciji Prvog osnovnog tužilaštva i poreske policije otkriven je luksuzno opremljen stan u centru Beograda u kom su firmiranu garderobu najpoznatijih svjetskih brendova kupovale dvije glumice i jedan političar.

PAO POZNATI BEOGRADSKI ŠANER Pronađena "crna knjiga", a redovni kupci DVIJE GLUMICE I POLITIČAR
Foto: Shutterstock

Kako saznaje Kurir, u stanu koji podseća na izložbeni salon preuređen u prodajni prostor zapljenjena je garderoba sa etiketama brendova “balencijaga”, “brunelo”, “šanel”, “guči”, ali i crna knjiga u kojoj je vlasnik precizno vodio evidenciju o kupcima i prodatim komadima.

Istražitelje je posebno iznenadilo kada su među garderobom i obućom poznatih brendova, bez ikakve dokumentacije o porijeklu, na koju nije plaćen porez, pronašli knjigu s preciznom evidencijom o kupcima i komadima koje su pazarili u takozvanom šou-rumu. Još veće iznenađenje bilo je što su na spisku redovnih mušterija bila imena jedne od najboljih glumica srednje generacije, koja je uvijek lijepo obučena i u javnosti važi za damu od stila, ali i njene nešto mlađe koleginice. Obe su poznate široj javnosti – kaže sagovornik Kurira.

Prema njegovim riječima, crna knjiga otkrila je da su glumice, ali i jedan političar, za papuče plaćali 400 evra, jakne 1.800, a cipele 650 evra.

– I političar im je, sudeći po evidenciji, bio redovna mušterija – kaže on.

Kako se sumnja, vlasnik radnje je godinama radio na crno i od stalnih mušterija zarađivao ogroman novac, koji nigdje nije knjižio, plaćao porez, niti bilo kakav promet prijavljivao državi.

– Bio je obazriv. Prodavao je isključivo skupu garderobu za odabranu klijentelu. Nigdje se nije reklamirao, kod njega u stan se dolazilo samo po preporuci. Ko je želio da dođe, morao je prvo da mu se najavi – objašnjava sagovornik lista.

Prema njegovim riječima u istoj akciji na još nekoliko lokacija, na teriotriji Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, otkriveno je još sličnih lokala, a vrijednost oduzete robe je oko 250.000 evra.