Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PAPA UVAŽAVA SRPSKU Cvijanović: Samo najbolji utisci sa sastanka u Vatikanu

Politika
Autor:

Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je vrlo važan sastanak koji su ona i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas imali sa papom Franjom u Vatikanu i da nosi najbolje utiske.

– Posebno sam počastvovana i ponosna na činjenicu da je i papa uputio čestitku i čestitao nam dolazeći Vaskrs i zamolio da prenesemo njegove čestitke vjerujućem narodu u Republici Srpskoj i BiH. I taj vid pažnje i međusobnog razumijevanja postoji – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da smatra da je važno da je imala priliku da kao predsjednik Republike učestvuje na sastancima sa papom Franjom i državnim sekretarom Vatikana kardinalom Pjetrom Parolinom, ali i da je ohrabrena onim što je čula upravo o tome da se posvećuje pažnja interesima svih etničkih zajednica u BiH.

Cvijanovićeva je navela da su u Vatikanu zainteresovani za situaciju u vezi sa Izbornim zakonom i statusom hrvatske, odnosno katoličke populacije u BiH, što je sasvim razumljivo, ali da je u svemu vidjela dodatnu dimenziju da se razgovara ravnopravno sa svima i da se uvažava Republika Srpska i na ovaj način.

– Ja sam zbog toga zadovoljna – izjavila je Cvijanovićeva za RTRS.

Ona je potvrdila da papa i Vatikan dobro poznaju stanje u BiH.

– Posebno kada razgovarate sa državnim sekretarom, tu nemate nikavih dilema, sve od ugovora koji reguliše odnose između Katoličke crkve i BiH do svih drugih stvari operativnog karaktera, ali i političkog karaktera kao što je Izborni zakon, potreba da se obezbijedi potpuna ravnopravnost, i mnoge druge stvari sa kojima smo suočeni – dodala je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da joj je bilo jako važno da je mogla da predstavlja Republiku Srpsku i da je počastvovana što je u delegaciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

– Ova posjeta je mnogo važna zato što ono što dešavanj u Vatikanu prate svi – navela je Cvijanovićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO