Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PAPRENE KAZNA Gastarbajterka nepropisno parkirala u Zemunu, godinu kasnije u Austriji je dočekala koverta i NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Društvo
Autor:

Foto: K. Kamenov/RAS Srbija

Srpske gastarbajtere koji u Beogradu vozeći automobile stranih tablica dobiju kaznu za nepropisno parkiranje i ne plate je odmah mogla bi na njihovim novim adresama da dočeka “čestitka” od nekoliko stotina evra.

Takav je bio slučaj čitateljke Blica iz Mladenovca, koja živi u Austriji, i kojoj je nedavno stigao nalog za plaćanje dnevne parking karte od preko 170 evra.

Nalog je naslovljen na vozilo stranih registarskih oznaka i izdat je u ljeto 2017. godine.

– Nikakvu kaznu nikada nisam zatekla na svom automobilu, ali ne isključujem mogućnost da je papir neko skinuo ili da je spao sa vozila. A tiče se navodno neplaćenog parkiranja na Zemunskom keju – priča Mladenovčanka na privremenom radu u Austriji.

Kako kaže, nije joj jasno zbog čega mora da plati toliki iznos, ko je i kako odredio da to bude baš 170 evra, i zašto nije dobila nijednu opomenu ranije.

– Inostrani državljani i građani poreklom iz Srbije koji žive u inostranstvu, podjednako kao i Beograđani, dužni su da izmiruju svoje obaveze za plaćanje dnevnih parking karata (kazni) – navode za Blic u JKP “Parking servis”.

Međutim, ako u predviđenom roku ne plate kaznu, procedura se komplikuje. U “Parking servisu” kažu da je cijena kazne ista za sve, ali procedura naplate razlikuje se za vozila sa inostranim registarskim oznakama.

– Mi za potrebe naplate dugovanja zbog neplaćenih naloga za plaćanje dnevnih parking karata od strane vlasnika vozila sa stranim tablicama angažujemo pravna lica iz inostranstva. Oni pribavljaju podatke o vlasnicima i preduzimaju neophodne pravne radnje u drugim državama – kažu u “Parking servisu”.

Iz ovog preduzeća još objašnjavaju da od osoba angažovanih u inostranstvu za naplatu dugovanja dobijaju naplaćeni iznos dnevne karte u cjelini, sa pripadajućom kamatom i troškovima.

Kako kažu, oni nemaju uvid niti uticaj na ostatak troškova koji je angažovano lice imalo prilikom realizacije potraživanja, a koje snosi dužnik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO