Sport

PARTIZAN OTPUTOVAO U KRASNODAR Crno-bijeli žele pobjedom da izliječe rane

U trećem kolu Top 16 faze Evrokupa, Partizan će u srijedu od 17:30 igrati protiv Lokomotive Kubanj.

PARTIZAN OTPUTOVAO U KRASNODAR Crno-bijeli žele pobjedom da izliječe rane
FOTO: KK PARTIZAN

U prvom meču u Beogradu, Partizan je slavio, dok je u utakmici 10. kola grupne faze Lokomotiva odnijela pobjedu u Krasnodaru. Ekspedicija Partizana je već u ponedjeljak otputovala za Rusiju, a u Krasnodar su preko Moskve stigli poslije ponoći po lokalnom vremenu.

Sašo Filipovski, trener Partizana, pred meč protiv Lokomotive, ističe:

– Lokomotiva je nakon dva poraza u rezultatskoj krizi i oni takođe traže izlaz iz te situacije. Ekipa posjeduje individualan kvalitet, gdje je pokretač tima Kalnietis koji kreira igru za svoje igrače iz pik end rola. Na poziciji tri i četiri je Kuzminskas koji umije da napadne spoljne igrače na niskom postu, imaju snažne, prodorne igrače na pozicijama dva i tri, kao i visoke centre sa dobrim skokom. Pripremamo se maksimalno za ovu utakmicu, radimo na timskoj odbrani, ali i na tome da u napadu takođe igramo još više timski, da lopta kruži i da što više igrača bude uključeno. Očekujem od mog tima reakciju i mnogo bolju igru. Protiv individualnog kvaliteta može se igrati samo sistemom, jer bez discipline i sistemske igre nastaje haos. Dobra ekipa je ona koja od sebe daje najviše kada je to najvažnije – poručio je Filipovski.

Bek crno-bijelih Ognjen Jaramaz je pred meč sa Lokomotivom bio optimista

– Lokomotiva se nalazi u nezavidnoj situaciji nakon dva poraza na početku Top16 faze i zbog toga su sigurno dodatno motivisani pred ovaj meč. S druge strane, mi težimo tome da uđemo u osam najboljih ekipa Evrokupa i želimo da pobijedimo. Očekujem jaku i neizvjesnu utakmicu i veliku agresivnost sa njihove strane, ali mislim da možemo da pariramo tome i da možemo da zabilježimo pobjedu. Prethodnih dana smo na treninzima pokušali da napravimo iskorak u našoj igri i ispravimo segmente u kojima smo griješili. Tim Lokomotive čine kvalitetni igrači, a kao posebnu ijetnju istakao bih Kamingsa, Kuzminskasa i Kalnietisa koji igra odlično za ekipu – rekao je Jaramaz.