Sport

PARTIZAN PROKOCKAO VOĐSTVO Poraz crno-bijelih na otvaranju nove sezone

Košarkaši Partizana propustili su priliku da naprave brejk u Badaloni. Crno-bijeli su vodili sa 15 poena razlike, a onda je promijenjen kriterijum suđenja. Brzopleti napadi Partizana na kraju doveli su do toga da Huventud slavi sa 85:82 u prvom kolu Evrokupa.

PARTIZAN PROKOCKAO VOĐSTVO Poraz crno-bijelih na otvaranju nove sezone
FOTO: KK PARTIZAN

Iako je djelovalo da Partizan potpuno kontroliše meč u prve tri dionice, u četvrtoj se sve okrenulo naopako. Pogodili su Španci nekoliko trojki, a onda poslije 20 minuta igre poveli sa 82:81, a na kraju uspjeli da prelome meč pre svega brzopletošću crno-bijelih u napadu.

Presudilo je iskustvo legendarnog Pau Ribasa koji je najpre pogodio za 79:80, a onda nakon poena Anta Tomića iznudio dva slobodna bacanja. Iskusni španski reprezentativac ovakve stvari ne prašta, pa na 43 sekunde do kraja odvodi Špance do 83:82. U sljedećem napadu su košarkaši Partizana brzopleto pokušali da završe akciju, te je do kraja dva poena sa slobodnih bacanja postigao i Feran Basas i tako zatvorio meč.

Naime, crno-beli su loše otvorili meč i odmah imali minus sedam (7:0). Vlado Šćepanović je odlučio da zatraži minut odmora i od tog momenta smo na terenu gledali mnogo drugačiji Partizan.

Ako ima dobrih stvari onda je to činjenica da svaki igrač jasno zna svoju ulogu. Ognjen Jaramaz je tu da ubrza ritam meča, Nemanja Gordić da smiri kada igra uđe u nervozu. Rašon Tomas i Nikola Janković izgledaju sve bolje u zajedničkoj saradnji.

Tomas je postigao 15 poena i neke od ključnih u momentima kada je Huventud stigao od minus 15 do pola koša razlike (72:73). Ipak, u tom momentu je Amerikanac preuzeo odgovornost i realizvao sledeća dva napada koji su dali prostor Parnom valjku da prodiše.

Sledio ga je Jaramaz polaganjima, a tokom susreta je imao neke fenomenalne pogotke – ističe se trojka uz faul krajem druge deonice za ukupno 12 poena.

Bilo je mnogo čudnih sudijskih odluka, kasnih kompenzacija, pa je neujednačen kriterijum pravio mnogo problema crno-belima.

U sledećem kolu Partizan dočekuje Veneciju u utorak od 20.30.