Sport

PARTIZAN U TREĆEM KOLU KVALIFIKACIJA ZA LE Natho donio pobjedu sa bijele tačke

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treću rundu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope pobjedom protiv Moldavskog Sfintala sa 1:0. Pobjedu crno-bijelima donio je Birbas Natho sa bijele tačke.

PARTIZAN U TREĆEM KOLU KVALIFIKACIJA ZA LE Natho donio pobjedu sa bijele tačke
FOTO: MLADEN ŠURJANAC/RAS

Već nakon pola sata igre bilo je jasno da će Moldavci pokušati na sve moguće načine da odbrane svoj gol, odlučili su se za klasični bunker koji je Partizan uspio da probije u 36. minutu. Jednu dubinsku loptu dobio je Sadik, dobro se kretao i izašao sam pred golmana Sfintula koji je bio uspješniji.

U 43. minutu Sadik je sada odlično uposlio Asana, koji u prvi mah nije video gde mu je lopta, a onda je uhvatio volej sa osam-devet metara od gola, iskosa i pogodio je spoljni deo mreže.

Nastavio je Partizan da napada i u drugom poluvremenu, ali realizacije nije bilo pa se 90 minuta završilo bez pobjednika 0:0.

Partizan je ostao smiren što nije bilo nimalo lako, a onda je nagrada stigla u 103. minutu. Urošević je centrirao, pao je Lutovac, a sudija odmah pokazao na bijelu tačku. Natho je bio siguran, poslao je Kalencu na jednu strani, a loptu visoko u drugu.

Do kraja meča je Partizan imao inicijativu li se rezultat nije promijenio. U trećem kolu crno-bijeli će igrati protiv Šarloa.