Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Patrijarh Irinej u Trebinju na ustoličenju novog episkopa zahumsko-hercegovačkog

Društvo
Autor:

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej stigao je danas u Trebinje gdje u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg prisustvuje činu narečenja izabranog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija.

Patrijarh Irinej predvodi večernju liturgiju uz sasluženje mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija i dabrobosanskog Hrizostoma,  te više vladika SPC među kojima je i umirovljeni vladika eparhije zahumsko-hercegovačke Atanasije i dosadašnji vladika ove eparhije Grigorije.

Ustoličenju novog vladike prisustvovaće i predsjednik RS Milorad Dodik.

Svetu liturgiju od 9.00 časova služiće Njegova svetost patrijarh srpski Irinej uz sasluženje trojice mitropolita-crnogorsko-primorskog Amfilohija, dabrobosanskog Hrizostoma i zagrebačko-ljubljanskog Porfirija i više od 15 episkopa Srpske pravoslavne crkve.

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Izabrani episkop Dimitrije, svjetovno ime Savo, rođen je 12. novembra 1976. godine u Cetinju. U manastir Tvrdoš dolazi 2002. godine. Zamonašen je 2003. godine, kada je i dobio ime Dimitrije.

U čin jerođakona rukopoložen je 2004. godine, a u čin jeromonaha 2005. godine. Diplomirao je na Bogoslovskom fakultetu Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog u Foči 2012.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO