Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PDP: Odbacujemo mogućnost stvaranja trećeg entiteta

Politika
Autor:

Foto: Pdp.rs.ba/RAS Srbija

Opštinski odbori PDP Modriča, Derventa, Brod, Šamac i Vukosavlje odbacuju svaku mogućnost stvaranja trećeg entiteta u BiH na štetu Republike Srpske, odnosno njene teritorijalne cjelovitosti i integriteta.

-Naše shvatanje Republike Srpske se bazira na njenoj poziciji garantovanoj Dejtonskim mirovnim sporazumom, kao i patriotskoj ostavštini svih naših sugrađana i saboraca koji su svoje živote dali za njeno stvaranje i očuvanje. Svako raspakivanje Dejtona je ne samo uvreda za nas koji se još sjećamo i zahvalni smo im zbog njihovog herojstva, već predstavlja opasno kockanje sa budućnošću Republike Srpske – saopšteno je danas iz PDP-a.

Ovi odbori navode da nikada neće dopustiti stvaranje trećeg entiteta u kome bi bile izdvojene iz Republike Srpske opštine u kojima Hrvati čine značajan dio stanovništva.

-Poručujemo svima koji su uključeni u ovaj projekat, bilo da ga sprovode ili da ga podržavaju – Modriča, Derventa, Brod, Šamac i Vukosavlje su Republika Srpska i to će da ostanu. Svako ko misli i djeluje drugačije može da očekuje nesagledive posljedice – navodi se u saopštenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO