Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PDP sutra podnosi liste za 132 kandidata, ali ne i za federalne i kantonalne parlamente

Politika
Autor:

Foto: Srna

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da će ova partija sutra podnijeti Centralnoj izbornoj komisiji BiH kandidatske liste za opšte izbore sa 132 kandidata, ali ne i liste za federalni i kantonalne parlamente.

Borenović kaže da je riječ o poštenim, kvalitetnim i odgovornim kandidatima, koji će u narednih nekoliko mjeseci “sve svoje stručne kapacitete staviti na raspolaganje građanima Republike Srpske2.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da je namjera da kandidati PDP-a jasno predstave, kako kaže, program obnove Srpske koncipiran na tri ključna segmenta – posao, dostojanstvo i pravda.

Borenović je rekao da će PDP snagom svojih argumenata voditi kampanju u kojoj će predstaviti desetine rješenja kako da se ekonomski, demografski, ali i moralno obnovi Republika Srpska nakon izbora 7. oktobra.

-Zbog svega što se dešavalo nećemo ići sa listom u Federaciji BiH, iako sve činjenice govore da je situacija zloupotrebljena i da su listu prijavile tri poličke stranke. Oni nisu željeli naš pečat i potpis na toj listi, što pokazuje njihov odnos prema položaju Srba u FBiH – rekao je Borenović.

Povodom najave predsjednika Srpske Milorada Dodika da će tražiti od Narodne skupštine da povuče Izvještaj o Srebrenici, Borenović je predsjednika Republike pozvao da to zatraži još danas od Vlade Srpske i da “prestane da se krije iza parlamenta Srpske”.

Komentarišući izjavu ministra saobraćaja i veza Srpske Neđe Trninića, koji je izrazio nezadovoljstvo postpukom delegacije BiH, jer je osporavala potpisivanje protokola u vezi sa izgradnjom auto-puteva u Srpskoj i uslovila kinesku stranu da to ne bude u zvaničnom protokolu, Borenović je rekao da svaki protokol koji će nešto dobro donijeti ima smisla ako će biti realizovan.

Borenović smatra da je Radio-televizija Republike Srpske “sramotno izvještavala o skupovima Pravda za Davida”, te da je za osudu jučerašnje objavljivanje teksta u kojim su navedeni lični podaci učesnika protesta koje organizuje grupa “Pravda za Davida”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO