Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PELE SE OBRUŠIO NA MESIJA “On ima samo jednu vještinu, Maradona je bio PUNO BOLJI”

Sport
Autor:

Foto: Fernando Bizerra Jr./EPA

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilac Pele, smatra kako je Diego Maradona bolji igrač od Lionela Mesija te je istakao da je ovaj fudbaler Barselone igrač koji ima samo jednu vještinu.

Pele smatra da je za poređenje s njim potrebno da fudbaler ima više kvaliteta, a igrač koji je tokom svoje karijere postigao gotovo 1.300 golova mišljenja je da Mesi zna igrati samo lijevom nogom.

– Kako možete porediti nekoga ko je dobar s loptom, može šutirati glavom, lijevom i desnom nogom s nekim ko se oslanja samo na jednu nogu i ko je, kratko rečeno, jednodimenzionalan? On ima samo jednu vještinu i ne zna udariti loptu glavom – kazao je ovaj legendarni brazilski fudbaler.

Nakon toga, Pele je istakao da je Maradona bolji igrač od Mesija.

– Maradona je bio jedan od najboljih igrača svih vremena, a ako mene pitate da li je bolji od Mesija, reći ću vam da jeste. Jeste, mnogo je bolji – završio je Pele.

Pele je s reprezentacijom Brazila tri puta osvojio titulu prvaka svijeta, dok Lionel Mesi nema nijedan trofej s reprezentacijom Argentine. Ipak, Mesi je na klupskom nivou osvojio sve što se osvojiti može, srušio je mnoge rekorde i postavio granice koje će biti jako teško dostići u godinama koje dolaze, piše klix.ba.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO