Politika

Pendeš: Uspješna saradnja sa OEBS, posebno u oblasti rješavanja viškova naoružanja i municije

Ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš istakla je u Beču veoma uspješnu saradnju sa OEBS, posebno u oblasti rješavanja viškova naoružanja i municije, poboljšanja stanja i bezbjednosti zaliha oružja i municije, te pokretanja smjernica BiH za strateški okvir kibernetičke bezbjednosti.

Pendeš: Uspješna saradnja sa OEBS, posebno u oblasti rješavanja viškova naoružanja i municije
FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE BIH
Marina Pendeš

Pendeševa je, u razgovoru sa predsjedavajućim Foruma za bezbjednosnu saradnju ambasadorom Ivom Šramekom, istakla da Ministarstvo odbrane želi da nastavi saradnju sa Misijom OEBS u BiH na poboljšanju infrastrukture i smanjenju bezbjednosnih rizika u skladištima naoružanja, kao i na području kibernetičke bezbjednosti.

Šramek je dao punu podršku Ministarstvu odbrane u ostvarivanju saradnje na sprovođenju međunarodnih obaveza, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U današnjim razgovorima u sjedištu OEBS u Beču učestvovao je i šef Stalne misije BiH pri Kancelariji UN u Beču, OEBS i drugim međunarodnim organizacijama ambasador Siniša Bencun i vojni savjetnik u Stalnoj misiji brigadir Dušan Matić.