Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Perić: Za Srpsku pravoslavnu crkvu godišnje izdvajamo 100.000 maraka

Regioni
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić sastao se danas sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem u eparhijskom sedištu u Bijeljini.

Nakon sastanka Perić i Episkop Fotije saglasni su da je odnos Eparhije zvorničko-tuzlanske i opštine Ugljevik odličan.

Perić je rekao da se za potrebe Srpske pravoslavne crkve na godišnjem nivou iz budžeta opštine Ugljevik izdvoji preko 100.000 KM.

– Ponosni smo na naš zajednički odnos sa Eparhijom zvorničko-tuzlanskom koji je rezultirao gradnju hramova na teritoriji naše opštine ali i obnavljanje postojećih. U prethodnoj godini izgrađen je i osveštan hram posvećen Svetom Sisoju u Mjesnoj zajednici Ugljevik Selo, a takođe je u toku i gradnja hrama u ugljevičkom naselju Sjever – podsjetio je Perić.

On je istakao da je opština Ugljevik u toku ovog mjeseca, zajedno sa gradom Bijeljina izgradila asfaltni put koji veže ove dvije lokalne zajednice te da se u tom dijeli nalazi Manastir Časnog Krsta u bijeljinskoj  mjesnoj zajednici Suvo Polje.

– Spojili smo asfaltom Ugljevik i Bijeljinu, a u ovom dijelu se nalazi manastir u koji dolaze brojni vjernici, oko 1.300 metara dužine puta je asfaltirano, i za te namjene izvojeno je 120.000 KM, po 60.000 KM grad Bijeljina i opština Ugljevik – naveo je Perić.

Na današnjem sastanku Perić, koji je zamjenik predsjednika Eparhijskog upravnog odbora Eparhije zvorničko-tuzlanske izvjestio je episkopa Fotija o nastupajućim događajima koji će se održati za krsnu slavu opštine Ugljevik – Svetu Petku Paraskevu koja se proslavlja 27. oktobra.

– Radujemo se našoj krsnoj slavi i svim događajima koji organizujemo zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom i dolaskom episkopa Fotija koji će služiti Svetu liturgiju i učestvovati u litiji gradskim ulicama -izrazio je zadovoljstvo Perić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO