Sport

Peruničić razočaran igrom svog tima: Pravili smo greške na nivou osnovne škole

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić bio je veoma nezadovoljan poslije poraza od Francuske 32:21 na Svjetskom prvenstvu u Berlinu i poručio da je najveći problem mentalitet.

Peruničić razočaran igrom svog tima: Pravili smo greške na nivou osnovne škole
Foto: Tanjug/AP

Sve možemo da napravimo, pripremimo, analizirano, ali mentalitet i glava, to igrači moraju sami. Naravno, sva odgovornost za poraz ide na mene. Suština je da kad vjeruješ u nešto to gradiš, ali mentalitet igrača je takav da im je jako malo potrebno da ih neko poremeti. Prvo ne poštuju sebe, pa onda ni loptu. Sa 22 tehničke greške protiv jedne Francuske dobro je da smo izgubili samo 11 razlike – u dahu je pričao Peruničić poslije utakmice.

Kako je naveo, žao mu je jer smo ih previše respektovali, nije bilo vjere da mogu da se vrate.

– reške koje su pravljene su na nivou osnovne škole. Ovo je fajterski sport, moraš da se boriš, ali ja se ne slažem s njma da idemo dalje, da imamo slijedeću utakmicu. Mi ovaj poraz ne smijemo da zaboravimo, mora da nas debelo boli, jer sam već poslije Rusa vidio neku euforiju. Dug je put do poštovanja, da bi ti ga neko ukazao i to se ne gradi jednom utakmicom, posebno ne neriješenom – rekao je on.

Prema njegovim riječima, veoma je važno kako će ekipa iskoristiti dan odmora.

– Moraš malo i da se zamisliš, da razmišljaš, protiv svakog moramo da igramo isto. Ako neko ovdje ima veću želju od nas to je tragično, za mene to je poraz, još bolniji od onog što pokazuje semafor. Ako je to tako ne želim to da priznam – poručio je Peruničić.

Rukometaši Srbije sutra u trećem kolu A grupe igraju protiv Brazila.