Svijet

PES o ostavci Jakova Milatovića "Vrijeme je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji"

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je povodom odluke crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića da istupi iz te stranke, da je odavno bila primjetna namjera Milatovića da, kako su naveli iz PES, ''opstruiše rad 44. Vlade Crne Gore i PES''.

Jakov Milatović
FOTO: OLIVIER MATTHYS/EPA

To je, kako su dodali iz PES, kulminiralo današnjim Milatovićevim ”Tviter napuštanjem partije”.

– Od preuzimanja vlasti, PES je doprinio smanjenju tenzija u društvu i rješavanju problema dijalogom sa svim političkim i društvenim akterima. Ovaj dijalog je rezultirao izborom ključnih funkcija u pravosuđu, uspješnim popisom, povećanjem minimalnih penzija na 450 evra, kao prvog koraka programa Evropa Sad 2. Odblokirali smo proces evropskih integracija i Crna Gora je bliža ulasku u EU nego ikad ranije, čime su na najbolji način afirmisane evropske vrijednosti – navodi se, pored ostalog u saopštenju PES.

Pročitajte još

Pokret nastavlja sa radom

Iz te stranke dodaju da će nastaviti da se bore za bolji standard građana i, ”uprkos svim opstrukcijama, povećanje njihovih zarada i sprovođenje programa Evropa Sad 2 do kraja”.

– Na kraju se nadamo da će zbog javnog interesa aktuelni predsjednik smoći snage da se izdigne iznad ličnih netrpeljivosti i da će se voditi interesima građana, za razliku od dosadašnjeg postupanja, i da neće izlaziti iz svojih ustavnih nadležnosti – navode iz PES-a.

Iz te stranke još dodaju da vjeruju da je “zato dobro što je Milatović shvatio da je vrijeme da napusti PES, kako društvo ne bi trpjelo zbog ličnih nezadovoljstava”.

“Vrijeme je da radi u interesu građana”

– Ovo je način da se odnosi postave na novim osnovama koje će, nadamo se, biti kvalitetnije. Važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u Tviter ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji – dodaje se u saopštenju PES.

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad (PES) i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović podnio je juče ostavku na sve funkcije u toj stranci.

Milatović je u objavi na mreži X objasnio da ostavku podnosi zato što je dosadašnji način rada PES suprotan obećanom i vrijednostima koje je imao na umu prilikom njegovog stvaranja. Podsjetio je da su prilikom osnivanja PES osnivači stranke građanima obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive, kao i da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju, prenijele su Vijesti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije