Košarka

PEŠIĆ SE OBRAĆA Selektor Srbije objašnjava slučaj Teodosić

Prošlog ponedjeljka, Miloš Teodosić precrtan je sa spiska reprezentacije Srbije pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i Eurobasket, a teret lavine komentara, kako navijača, tako i košarkaških ljudi, na svojim plećima podnio je selektor Svetislav Pešić.

PEŠIĆ SE OBRAĆA Selektor Srbije objašnjava slučaj Teodosić
FOTO: M. LJUBOMIROVIĆ /RINGIER

Ćutao je nedjelju dana, sačekao da se stiša bura i došlo je vrijeme da iznese svoju stranu priče, u ponedeljak od 13.30.

Došlo je praktično do krajnje tačke jer je sada susret sa medijima i javnošću neizbježan – slijedi utakmica sa Slovenijom u Ljubljani, u srijedu od 20.15 u dvorani Stožice.

Pešić je držao sve treninge iza zatvorenih vrata, tim se izolovao, čak je i meč sa Crnom Gorom, prijateljskog karaktera, ostao bez ikakvih dodatnih materijala za ljubitelje košarke. Sve što smo videli, bila je statistika poena uz nekoliko fotografija – jedna je podbacivanje u kom je učestvovao Nikola Jokić.

Baš zbog prvog nastupa Jokića u Srbiji poslije tri godine, mnogi su se nadali da će vidjeti bar jedan momenat sa meča, ali će svi pričekati na spektakl protiv Dončića, Dragića i ekipe aktuelnog prvaka Evrope.

Loša vijest stigla je u subotu zbog povrede Nemanje Bjelice, ostaje da se vidi kakve je prirode i težine. Takođe, uskoro se očekuje i dodatno skraćivanje spiska – Evrobasket je sve bliži, a Pešić na turnir može da povede 12 igrača. Protiv Crne Gore, u konkurenciji je bilo 17 momaka, ostaje da se prelomi kako će se koncipirati tim, naročito zbog novonastale situacije na plejmejkerskoj poziciji.

.

Prihvati notifikacije