Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Pešić: Srbija može protiv SAD, ali treba doći do tog meča

Sport
Autor:

Foto EPA/Jim Hollander

Trener Barselone i bivši selektor Srbije i Crne Gore Svetislav Pešić istakao je u intervju za “Mocartsport” da očekuje veoma izjednačeno Svjetsko prvenstvo id da će biti jedno od najjačih dosad.

-Košarka van NBA ima sjajan napredak. Najbolja košarka se igra u Evroligi. To je moj stav, ne može niko da mi zabrani da to kažem. Taj stav mogu i argumentovano da obrazložim, uz sva priznanja NBA- rekao je Pešić.

Srbija će se u grupnoj fazi takmičiti sa Italijom, Angolom i Filipinima.

– Italijani će doći u jakom sastavu, bez obzira na njihov kvalitet, teško će se umiješati za borbu za medalje. Ipak, mogu da utiču na borbu oko plasmana u drugi dio. Sistem je drugačiji i zahtjevniji nego ranije. Sada praktično moraš sve vreme da pobjeđuješ ako želiš da ideš do kraja. Ranije si mogao sebi da priuštiš neki kiks u početnoj fazi- objasnio je Pešić.

Sjajni stručnjak istakao je i da će srpski tim imati veliku šansu da pobijedi SAD.

-Imaćemo dobar tim, naša velika prednost je što imamo kontinuitet i ogromno iskustvo, odigrali smo nekoliko finala. Igrači su pokazali da mogu da igraju sa svakim, pa i sa Amerikancima. Na Olimpijskim igrama smo u grupi imali pobjedu u rukama. Dakle, imamo šansu, ali prvo treba stići do te utakmice. Treba ići meč po meč- zaključio je Pešić.

Svjetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO