Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Peskov: Potrebno je spriječiti eskaliranje tenzija u Venecueli

Svijet
Autor:

Foto: SERGEI KARPUKHIN/ POOL/EPA

Kremlj se nada da će zakonite vlasti Venecuele učiniti sve što je neophodno kako bi se spriječilo eskaliranje tenzija usljed situacije nastale u vezi sa američkom humanitarnom pomoći, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Nadamo se da će zakonite vlasti Venecuele učiniti sve što je neophodno da se spriječe dalje eskalacije tenzija u unutrašnjoj politici – rekao je Peskov.

Opozicija u Venecueli ranije je najavila da će dostava humanitarne pomoći početi sutra, a predsjednik Nikolas Maduro upozorio je da SAD i njihovi saveznici koriste humanitarnu pomoć kao izgovor za pokušaj uništavanja nezavisnosti i suverenosti države.

Maduro je naglasio da Karakas neće dozvoliti ulazak takve humanitarne pomoći u Venecuelu, uz napomenu da je “zabrinutost” SAD vještačka i da je u posljednje četiri godine nastala kako bi se opravdala intervencija u zemlji.

Peskov je rekao da Moskva zainteresovano prati promjene u stavu Vašingtona o povlačenju američke vojske iz Sirije, javio je “Sputnjik”.

– Za sada ne razumijemo o čemu oni pričaju. Znate da je prvo bilo jedno saopštenje, a sada ima novih promjena. Ponekad čujemo različite izjave iz različitih odjeljenja, tako da zainteresovano pratimo i obraćamo veliku pažnju na to kako se mijenja stav SAD o ovom pitanju i analiziramo sve ove izjave – istakao je Peskov.

Prema posljednjem saopštenju portparola Bijele kuće Sare Senders, SAD planiraju da u Siriji zadrže grupu od 200 vojnika.

Predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je u decembru da će povući svih 2.000 američkih vojnika iz Sirije, ali još nije otkriven vremenski okvir povlačenja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO