Politika

Petković nakon napada na Elektrokosmet: Nećemo dozvoliti ugrožavanje bezbjednosti na sjeveru Kosova

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocijenio je danas da napad na Elektrokosmet odgovara samo onima koji žele destabilizaciju situacije na terenu i poručio da se neće dozvoliti ugrožavanje bezbjednosti na sjeveru KiM.

Petković nakon napada na Elektrokosmet: Nećemo dozvoliti ugrožavanje bezbjednosti na sjeveru Kosova
FOTO: NOVO JUTRO/YOUTUBE/SCREENSHOT 46,9 ХИЉ. ПРАТИ

Energetski sporazum iz Brisela obezbeđuje srpskoj kompaniji Elektrosever stabilno i samostalno snabdjevanje strujom i Srbima prekopotrebni mir – naveo je Petković na Tviteru.

On je naglasio da napad na Elektrokosmet odgovara samo onom ko želi destabilizaciju na terenu i kome ne odgovara da sjever ima samostalan sistem snabdjevanja.

Pročitajte još

– Zato bi političarima iz Prištine bilo bolje da ne optužuju Srbe koji sigurno neće da rade ništa u korist svoje štete. Nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi bezbjednost na sjeveru KiM – rekao je Petković na Tviteru.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja ranije je optužio, kako je rekao, srpske paralelne strukture za bacanje eksplozivne naprave na zgradu Elektrokosmeta u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Prihvati notifikacije