Politika

Petković o dešavanjima na Kosovu "Srpski narod neće nijemo posmatrati ono što se dešava"

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je predsjedniku Vlade samoproglašenog Kosova Aljbinu Kurtiju da srpski narod neće nijemo posmatrati ono što se dešava, jer se ukidanjem srpskih tablica ukida i život na sjeveru Kosova i Metohije.

Petković o dešavanjima na Kosovu "Srpski narod neće nijemo posmatrati ono što se dešava"
FOTO: KOSOVO ONLINE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Riječ je o vozilima koja između ostalog treba da voze naše bolesnike, treba da prevoze našu djecu, osnovne životne namirnice, rekao je Petković.

On je ocijenio skandaloznim ponašanje Kurtija da od ranog jutra šalje do zuba naoružane specijalne jedinice ROSU, sa više od 20 oklopnih vozila, na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak kako bi se krenulo sa oduzimanjem i skidanjem srpskih tablica.

Petković je naglasio da Briselski sporazum nije švedski sto sa kojeg Albanci mogu da uzimaju ono što im odgovara, a da ne poštuju ono što im ne odgovara.

– Ili će se taj sporazum poštovati ili ga neće biti – izjavio je Petković.

Veliki broj nezadovoljnih građana blokirao je administrativni prelaz Jarinje na putu Leposavić-Raška iz oba smjera zbog odluke Prištine da ne dozvoli ulazak na Kosovo i Metohiju vozilima sa registarskim oznakama gradova iz centralne Srbije.

Prethodno su specijalne jedinice policije samoproglašenog Kosova Rosu raspoređene na administrativnim prelazima sa centralnom Srbijom – Jarinju i Brnjaku.

Prihvati notifikacije