Politika

Petković: Priština vodi sinhronizovanu kampanju protiv Srba i ZVECKA ORUŽJEM

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da Priština vodi sihronizovanu kampanju protiv Srba na Kosmetu, a premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti zvecka oružjem i priziva rat.

Petković: Priština vodi sinhronizovanu kampanju protiv Srba i ZVECKA ORUŽJEM
FOTO: NOVO JUTRO/YOUTUBE/SCREENSHOT 46,9 ХИЉ. ПРАТИ

On je ponovio da predstavnci Prištine hoće da kriminalizuju Srbe na sjeveru Kosmeta i da se predstave kao čuvari srpskih svetinja.

– Oni koji su leglo kriminala, hoće da kriminalizuju Srbe na sjeveru. Oni koji su rušili manastire, sad bi da ih čuvaju – naveo je Petković na Tviteru.

Pročitajte još

Premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti ponovo je rekao da Beograd vodi agresivnu politiku prema Kosovu i da bi bilo “potpuno neodgovorno isključiti mogućnost porasta tenzija i novih konflikata”.

Optužbama na račun Srba pridružio se i ministar unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova Dželjaj Svačlja koji je sjever Kosmeta gdje većinski žive Srbi nazvao “Eldorado”.

I pored stalnog ugrožavanja bezbjednosti manastira Visoki Dečani, kosovski ministar kulture Hajrula Čeku tvri da je manastir bezbjedan.

Prihvati notifikacije