Gradovi

"Petrović je ignorisao moj poziv" Ministar Pašalić tvrdi da je gradonačelnik Bijeljine odbio da se sastanu u Janji

Gradski odbor SNSD Bijeljina smatra skandaloznim postupak aktuelnog gradonačelnika Ljubiše Petrovića, koji je odbio da primi ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Borisa Pašalića, saopšteno je iz SNSD-a Bijeljina.

"Petrović je ignorisao moj poziv" Ministar Pašalić tvrdi da je gradonačelnik Bijeljine  odbio da se sastanu u Janji
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Ministar Pašalić, koji je i član Predsjedništva SNSD-a, rekao je pri susretu s rukovodstvom Gradskog odbora ove stranke da je Petrović ignorisao njegov poziv da zajedno posjete lokaciju budućeg nasipa na rijeci Drini u Janji i da najave jedan od najvećih infrastrukturnih projekata vrijedan 1,6 miliona evra.

– Kabinet gradonačelnika je o tome obaviješten u petak, 4. juna, ali nije stigao nikakav odgovor, niti se gradonačelnik pojavio u Janji – rekao je Pašalić.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Vladimir Lazić kaže da Semberci neće dozvoliti da gradonačelnik Bijeljine izoluje Semberiju, jer je to, kako je rekao, nastavak politike koja je bila u interesu samo grupi moćnika iz SDS-a.

– Nama je potrebna saradnja na svim nivoima vlasti, a ignorisati ključno ministarstvo za ovaj kraj, Ministarstvo poljoprivrede, smatramo političkim diletantizmom koji Petrović svakodnevno pokazuje – rekao je Lazić.

On ističe da iznenađuje to što su upravo Petrović i njegova porodica već decenijama korisnici podsticajnih sredstava u poljoprivredi i da dobro zna koliko su ta sredstva značajna poljoprivrednicima.

Pročitajte još

– Od svih poreskih obveznika koji pune budžet, milioni se izdvajaju za podsticaje u poljoprivredi. Petrović bi to da sakrije, kao i platu koju uzima iz budžeta koji, takođe, pune svi poreski obveznici, bez razlike na političku pripadnost – rekao je Lazić.

Direktor Agrarnog fonda grada Bijeljina Zlatan Lazarević osuđuje ovakav postupak gradonačelnika Petrovića.

– S obzirom na aktuelna dešavanja oko unapređenja rada Agrarnog fonda uz pomoć Vlade Republike Srpske, konkretno Investiciono-razvojne banke /IRB/, Garantnog fonda i Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske, i razgovora koje sam vodio o tome sa gradonačelnikom u protekle dvije sedmice, smatram da nije dobro što danas nije došlo do susreta gradonačelnika i ministra – naveo je Lazarević.

On je izrazio žaljenje što gradonačelnik nije prepoznao važnost susreta sa ministrom Pašalićem, jer je Semberija poljoprivredni kraj.

Prihvati notifikacije