Gradovi

PETROVIĆ PORUČUJE "SNSD podnosi krivične prijave protiv Vukanovića"

SNSD će podnijeti krivične prijave protiv članova Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović koji su bili dio izbornog procesa na biračkih mjestima gdje se ponovnim brojanjem glasova utvrdilo da su na račun njihove liste oštećeni kandidati SNSD.

PETROVIĆ PORUČUJE "SNSD podnosi krivične prijave protiv Vukanovića"
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je danas na pres konferenciji trebinjskog odobra SNSD rekao Luka Petrović, predsjednik Gradskog odbora SNSD Trebinje i generalni sekretar stranke.

On je pojasnio da je povod za  ponovno brojanje glasova u srijedu veče na određenim biračkim mjestima, po naredbi CIK BiH, bio da se uporede i isprave neusaglašenost baza u Trebinju i CIК, zbog kojih aplikacija tehnički nije dozvoljavala unos podataka, a što su pojedinci iz opozicije pokušali da iskoriste i optuže SNSD za navodno lažiranje izbornih rezultata.

FOTO SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

– Nama je drago što je došlo do ponovnog brojanja glasova, jer je ono potvrdilo upravo suprotno,  da su one stranke koje su nas optuživale, prije svega Lista za pravdu i red, koja je to veče pravila rijaliti ispred zgrade Skupštine grada, kao i pojedinci iz PDP, u suštini uzimale glasove sebi – istakao je Petrović.

On je dodao da će SNSD, kada zakonski uslovi to dozvole, tražiti ponovno brojanje glasova i na drugim biračim mjestima.

– Nema razloga da na tome ne insistiramo jer je očito da je brojanje bilo na uštrb SNSD. Očito da je onaj što viče “držite lopova” – sam lopov. Ne možete stalno bacati prašinu u oči, sklanjati od sebe lopovluke i laži i njih pripisivati nekome drugom. Ni u jednom segmentu nismo učestvovali u zloupotrebama na dan izbora. Željeli smo da izbori prođu u fer i korektnoj atmosferi, kao i što znamo da je nekome drugom bio cilj da se izbori prekinu – rekao je Petrović.

Кandidat SNSD za gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić kazao je da je na sam dan izbora Lista za pravdu i red pravila najveće probleme, da su snimanjem i na druge način ometali rad biračkih odbora, da je u jednom slučaju reagovala i policija, a uz saglasnost i pozicije i opozicije posmatrač ove liste udaljen i sa biračkog mjesta.

Pročitajte još

Osvrnuo se i na optužbe da je svojim prisustvom u zgradi Gradske uprave preksinoć pokušao da utiče na ponovno brojanje glasova.

– Stvarali su pritisak, a imali svoje posmatrače u zgradi Gradske uprave. Neka dođu i kažu ti posmatrači gdje je bio gradonačelnik te večeri. Hvala svima koji su me ispromovisali da se do kasno u noć nalazim na radnom mjestu. Sve ostalo neka im služi na čast. Za sve što smatraju da sam uradio kako ne treba to veče neka mi pokažu zapisnik – istakao  je Ćurić.

Podsjećamo, u srijedu u poslijepodnevnim časova počelo je ponovno  brojanje glasačkih listića na dva biračka mjesta za nivo gradonačelnika i za osam za nivo skupštine grada, a jedan broj opozicionara se okupio isped zgrade gradske administracije, jer smatraju da su pokradeni na nedeljnim izborima.

Zamjerili su i što je, prema njihovim tvrdnjama, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić došao u prostorije gradske uprave,