Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PILIĆ RAZOČARAN NOVINAMA U DEJVIS KUPU “Današnji teniseri su RAZMAŽENE bebe”

Sport
Autor:

Foto: M. Metlaš / RAS Srbija

Dejvis kup će ove godine poslije 118 godina promijeniti sistem takmičenja, jer je predsjednik i osnivač “Kosmosa” i fudbaler Barselone, Đerar Pike, uspio da realizuje ideju o novom formatu.

Zvanično takmičenje u tenisu bi trebalo da počne na kraju sezone, a ukupno će biti 18 selekcija, što se nikako ne dopada legendarnom Nikoli Piliću, koji je razočaran novinama.

– Odluku su donijele teniske analfabete. Jedan fudbaler i jedan Japanac koji je stotine miliona evra zaradio samo u Japanu, a u drugim zemljama bio bi u problemima. Oni mijenjaju izgled Dejvis kupa s Amerikancima koji bi od sporta pravili predstavu. Oni prave šou. Možete zamisliti da, recimo, Kanada protiv Belgije igra u Singapuru. Ma, koga to zanima da gleda?! Danas teniseri igraju 19-20 turnira godišnje, a mi smo igrali 35 i još Dejvis kup za eksere – objasnio je Pilić koji se ne slaže sa time da je novi format uveden kako bi se igrači što više rasteretili.

– Igrači su postali razmažene bebe jer imaju stotine miliona evra. Znate šta? Da su rekli da se ne igra na tri, nego dva dobijena seta, u redu… Nadal, Pike i Federer su prijatelji i ko zna šta stoji iza toga. Osim toga, ko kaže da mora da bude toliko turnira? Ti koji su napravili ovo ne znaju šta znači prava atmosfera Dejvis kupa. Odlučili su da će 18 nacija igrati u sedam dana, a ko kaže da neće biti bojkota? ATP je protiv toga, Engleska, Njemačka i Francuska su protiv toga. To je smejurija – zaključio je Pilić, prenosi 24sata.hr.

Reprezentacija Srbije će bez Novaka Đokovića igrati za opstanak u Svjetskoj ligi Dejvis kupa protiv Indije, a dueli će se igrati od 14. do 16. septembra u Kraljevu, prenosi Blic.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO