Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“PIO JE I MALTRETIRAO NAS JE” Sin optužen da je ubio oca negirao krivicu

Hronika
Autor:

Foto: B. Vučković/RAS Srbija

Milan Bogdanović (34), optužen da je decembra 2013. godine ubio oca Srbislava Bogdanovića (53), iz Bosuta, negirao je pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici da je počinio ovaj zločin, ostajući tako pri iskazima koje je svojevremeno dao u policiji i tužilaštvu.

Tvrdio je da je kobne večeri oca unio u njegovu sobu i ostavio pored kreveta. Kako tvrdi, ujutru ga je zatekao bez znakova života. Nakon obdukcije utvrđeno je da je stariji Bogdanović preminuo od višestrukih preloma, a Milan je uhapšen pet godina kasnije.

Kako piše mitrovica.info, optuženi u sudnici nije krio da je imao loš život sa ocem, nakon što je njegovog starijeg brata i njega, kada je imao samo šest mjeseci, ostavila majka Snežana.

– Otac se opijao svakog dana, i tada je bio preke naravi. Vikao je na mene, brata i njegovog oca Dušana koji je živio sa nama. U takvom stanju bi urinirao i povraćao po sobi, a nas bi tjerao da to počistimo. Sve što bi zaradio potrošio bi na alkohol, mogao je da radi, ali nije htio. Dok smo bili mali, djeda nam je pomagao novčano i brinuo o nama, a onda je i brat počeo da pije, da bi se od nas odselio kada je imao 15-16 godina. Ostali smo nas trojica – rekao je optuženi.

Na pitanje sudije da li je njegov otac imao sukobe sa nekim u selu, Milan nije mogao da potvrdi, ali je rekao da je Srbislav često dolazio kući s ranama ili povredama na glavi.

Te kobne večeri, u noći između 18. i 19. decembra 2013. godine, Milan je oko 23 sata ležao u krevetu. Kako je ispričao, najprije je začuo korake, a zatim kako je kapija lupila.

. Izašao sam napolje i vidio oca kako leži na stomaku spuštenih pantalona, uneređen. Uhvatio sam ga ispod miške, unio u njegovu sobu i spustio pored kreveta. Djed je čvrsto spavao u krevetu pored, a ja sam se vratio u svoj krevet. Ujutru, kada smo se probudili, zatekli smo ga onako kako sam ga i ostavio. Kada sam ga pipnuo bio je hladan, bez pulsa – opisao je to veče Milan, dodajući da niko nije dolazio kod njih, kao i da tokom noći nisu ustajali ni on ni djed.

Sudija je pročitao njegovu izjavu iz istrage, u kojoj je naveo da ga je otac te večeri uhvatio za odjelo i rekao da će ga ubiti na spavanju. Međutim, optuženi je rekao da se sada ne sjeća detalja.

Jedini svjedok događaja koji bi mogao da potvrdi šta se tada desilo je bio djed Dušan, ali je on preminuo osam mjeseci poslije ubistva. Tokom ovog suđenja nije iznijeto da li je policija tek poslije pet godina pronašla oruđe za koje se sumnja da je njime usmrćen Srbislav.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO