Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“PITAO JE DA OSTANE KOD MENE” Potresna ispovijest druga u čijoj kući je preminuo tinejdžer

Hronika
Autor:

Foto: Facebook/Privatna arhiva

Petnaestogišnji A. O. iz Bačke Topole pronađen je u utorak ujutru mrtav u ulici Bele Bartoka, u kući svog druga Valentina Bašića (20).

Kako saznaje Blic tijelo dječaka pronašao je njegov otac Andor koji je došao kod Valentina da traži sina, jer prethodne večeri nije došao kući.

– Moj drug je došao kod mene poslije ponoći. Rekao mi je da ga boli glava i pominjao je brufen, ali ovdje u kući ništa nije pio. Zajedno smo popili po sok, pričali smo. Pitao me da li može da ostane kod mene, jer mu se ne ide kući i ja sam, naravno, dozvolio. Ali, kako kod mene u sobi nema mjesta za dvoje, probudio sam prabaku da bi mi legli u njenu sobu. Svi smo zaspali oko dva sata poslije ponoći – ispričao je Valentin.

Nažalost, dječak je zaspao i više se nije probudio. Bašićeva prabaka rekla je za Blic da su mladići spavali kada je ujutro došao otac preminulog tinejdžera.

– Oko osam časova ujutru sam otišla u baštu i prodavnicu i kada sam se vratila, otac A. O. je pitao gdje mu je sin. Spavao je u sobi, barem sam ja tako mislila, međutim, dječak nije disao. Odmah su zvali hitnu pomoć i policiju. Ja ništa drugo ne znam – kaže starica Katalin Hajtman iz Bačke Topole i dodaje da u njihovoj kući nije bila žurka i da njen praunuk i njegov drugar nisu pili.

Njegova prabaka potvrđuje da su je djeca probudila u toku noći i da im je ona bez riječi ustupila sobu i donijela posteljinu.

Prema nezvaničnim informacijama nema tragova nasilne smrti, a uzrok smrti biće utvrđen nakon obdukcije tijela u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

– U ovom trenutku se ne može reći šta je tačan utrok smrti. Naložena je obdukcija – saznaje Blic nezvanično u Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

A. O. je završio specijalno odjeljenje u osnovnoj školi na Krivaju kod Bačke Topole, a školovanje nije nastavio već je radio sezonske poslove, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO