Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PJESME PROLJEĆU Prvačići kotorvaroške osnovne škole posjetili Narodnu biblioteku

Kultura
Autor:

Foto: RAS Srbija

Prvačići kotorvaroške centralne osnovne škole “Sveti Sava” posjetili su danas Narodnu biblioteku, gdje su uživali u pjesmama posvećenim proljeću.

Direktor Biblioteke Bojana Vasić rekla je da su za prvačiće organizovali radionice, pripremili vesele pjesmice i nekoliko priča o proljeću, piše Srna.

Ona je navela da su radionice koje organizuju za kolektivne posjete učenika i predškolaca višestruko korisne, jer svaka priča ili slikovnica u sebi krije neku pouku.

– Pripovijedanje ili čitanje naglas je najbolji način podsticanja čitanja kod manje djece. Tako će najlakše usvojiti naviku da sami počnu da čitaju. Pripovijedanjem razvijamo kod djece kreativnost, podstičemo njihove komunikacijske vještine i na kraju razvijamo vokabular, jer svaka knjiga krije neke riječi i mjesta za koja oni nisu čuli – istakla je Vasićeva.

Djeca su se danas, kada se obilježavaju i Međunarodni dan pripovijedanja i Svjetski dan poezije, upoznala o tome kako da postanu članovi Biblioteke, kao i o obavezama kada preuzmu knjigu.

Nakon toga su u dječijem kutku bojili i igrali se sa igračkama.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO