Zabava

Pjevač priznao da je imao karcinom: To nisu znali ni moji prijatelji, plakao sam sat vremena

Pjevač Amel Ćeman Ćemo prošao je kroz pakao sa zdravljem, kada mu je prije par godina konstatovan karcinom krajnika.

Amal Ćeman Ćemo
FOTO: RTS/VIDEO/SCREENSHOT

Prije te dijagnoze, koju niko ne želi da čuje, pjevač se suočio sa nizom zdravstvenih problema, pa je tako došao i do stanje pred sepsu.

Od najobičnijeg problema na gluteusu, koji se pojavio 2020. godine i temperature koja ga je pratila gotovo godinu dana došao je do stravične dijagnoze.

– Imao sam infekciju, apces na gluteusu, koji je izazvao neki virus. To je bio samo bol. Sve je izazvala mononukleoza koju sam ja imao, a nisam ni znao da je imam. To je bilo predseptično stanje. Sve je bilo uredno, međutim kada je doktor uzeo to da sanira, mislio je da sam ja već dobio sepsu – prisjeća se Amel Ćeman Ćemo u emisiji “Ordinacija” na RTS.

Nakon tretiranja i gomile antibiotika i saniranja jednog problema, stigla je koprivnjača.

– Samo lice mi nije bilo zahvaćeno. To je bilo i od antibiotika, koje sam ja i kroz venu dobijao, da ne bih dobio sepsu. Život me je naučio da ne govorim jao, jel ima još nešto, jer uvijek ima. Žao mi je što do ljudi ne dopire to da je samo zdravlje u životu važno – kaže Ćemo.

Pročitajte još

Poslije svega dolazi i najozbiljniji problem sa grlom.

– Boli me grlo, odem kod ljekara i uzimam terapiju za anginu. Poslije toga odem kod ljekara i saznam da imam kandidu od antibiotika, međutim ostane mi na krajniku nešto kao karfiol. Onda konstatujem da je to izazvala mononukleoza. Meni je predloženo da to moram da otklonim, i prvobitni nalaz je bio pozitivan, ali već drugi nalazaj je bio da su u pitanju maligne ćelije. Kada mi je saopšteno, ja sam to samo čuo – kaže pjevač i dodaje:

– Sjeo sam u auto i nisam mogao da krenem ni lijevo, ni desno i samo sam počeo da plačem. Tako sam stajao sat vremena. Prva stvar je bila da pošaljem poruku psihološkinji sa molbom kad ima prvi slobodan termin da dođem. I prvo sam to uradio i onda sam krenuo u akciju. Profesor koji me je operisao već me je proslijedio kod svog kolege sa onkologije. Moji roditelji ništa o ovome nisu znali – kaže Ćemo, koji je odlučio da o ovome tek sada progovori, prenosi Blic.

Dijagnoza je bila karcinom krajnika.

– Propisana mi je bila hemioterapija. Jedno jutro sam se probudio sa intuicijom da idem po još analiza i drugih mišljenja. To sam i uradio, što se ispostavilo da sam radio ispravnu stvar. Profesor koji me je opet pregledao rekao je da je moj imunitet katastrofalan i da ne bi trebalo da idem na hemioterapiju. I ja sam ga poslušao, krenuo sam na imunoterapiju i sada sam već tri puta radio analize i sve je čisto – rekao je Ćemo, koji kaže da mu je trebalo mjesec dana da ponovo počne da pjeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu