Hronika

“PLAČE MI SE” Djevojku (22) zvjerski pretukao i PRŽIO PEGLOM, a sada se brani DA MU JE LOŠE

Đorđe Lacković (24) iz okoline Bogatića, koji je prije osam mjeseci brutalno pretukao svoju djevojku Ivanu Filipović (22), juče nije bio u stanju da iznese odbranu, zbog čega je početak suđenja odložen.

“PLAČE MI SE” Djevojku (22) zvjerski pretukao i PRŽIO PEGLOM, a sada se brani DA MU JE LOŠE
FOTO: FACEBOOK/PRIVATNA ARHIVA

Ne osjećam se dobro. Loše mi je. Stalno mi se plače. Vrti mi se u glavi i povraća mi se – rekao je juče na početku suđenja Đorđe Lacković (24) iz Klenja kod Bogatića, koji je optužen da je u martu zvjerski pretukao svoju djevojku Ivanu Filipović (22), u njihovom zajedničkom iznajmljenom stanu u Novom Sadu.

Lacković je juče u prostorije Osnovnog suda u Novom Sadu sproveden u pratnji policije iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja. Njegovi branioci su odmah na početku obavijestili sud da se optuženi ne osjeća dobro, kao i da nije u stanju da iznese odbranu.

Pregledao ga vještak

– Da li ste se u pritvoru obraćali ljekaru – upitala je Lackovića sudija.

Odgovorio je da jeste, prije tri mjeseca, kada mu je prepisan bensedin.

Sudija je potom donijela odluku da Lackovića odmah pregleda sudski vještak, neuropsihijatar dr Boris Golubović. Nakon kraće pauze i razgovora koji je obavio sa optuženim nasilnikom, vještak je potvrdio da on nije u stanju da iznese odbranu.

– Primijetio sam efekat plača, što znači da je optuženi na ivici da zaplače. Rekao mi je da mu se inače od kada je u pritvoru često dešava da plače. Puls mu je 112, ima crvenilo po licu i vratu, vlažni su mu dlanovi. Sve to ukazuje na anksioznost. Preporučujem liječenje u pritvorskim uslovima – rekao je, između ostalog, vještak.

Lackovićevi branioci su na to reagovali rekavši da bi mnogo bolje bilo da se njihov klijent liječi u kućnim uslovima.

Žrtva psihički loše

– Tražimo da mu se pritvor ukine i zamijeni mjerom zabrane napuštanja stana. Razlozi za pritvor ne postoje, kao što nisu postojali ni prvog dana – rekla je u ime tročlanog tima Lackovićevih branilaca advokat Sonja Manojlović.

Sudija je potom odložila početak suđenja, dok će se o prijedlogu Lackovićevih branilaca za ukidanje pritvora naknadno izjasniti.

Prethodno je Zorica Perić, zastupnica oštećene Ivane Filipović, obavijestila sud da zvjerski pretučena djevojka nije bila u stanju da se juče pojavi u sudnici.

– Ivana se ne osjeća psihički dobro. Nije sposobna da uđe u istu prostoriju sa okrivljenim. Kaže da bi se onesvijestila. Ona, ali i čitava njena porodica imaju policijsku zaštitu jer se od samog početka na njih vrše pritisci u vezi sa ovim postupkom i upućuju im se prijetnje – rekla je Perićeva.

Podsjećanja radi, Lacković je optužen da je svojoj djevojci rukama, nogama i drvenom motkom polomio rebra i probio plućno krilo, zbog čega je završila u bolnici. On je takođe nesrećnu djevojku pekao peglom, a potom ju je nožem ubadao u butine i isekao joj lice.

(Kurir)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu